500 επετειακά μετάλλια για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Παρουσιάστηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για το '21 και το Δήμαρχο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 21/07/2021 - 15:23

Βασική δράση που θα αφήσει το αποτύπωμά της σε βάθος χρόνου θεωρεί η επιτροπή επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου για το 1821, τη δημιουργία επετειακού μεταλλίου ώστε να θυμίζει στις επόμενες γενιές τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Το μετάλλιο -συνολικά 500 σε αριθμό με κόστος 8 ευρώ έκαστο- παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Καλογεράκης, παρουσία του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο κ. Καλογεράκης ανέφερε και πού πρόκειται να δίνεται το μετάλλιο αυτό: ιδιαιτέρως στους ανθρώπους που με κόπο προσέφεραν στις δράσεις της Επιτροπής, αλλά και στη μαθητιώσα νεολαία τον προσεχή Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που θα παρουσιαστούν έργα που έχουν φιλοτεχνήσει.

Ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε την Επιτροπή για τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν και του χρόνου, ώστε να αποδοθεί η δέουσα τιμή και στα γεγονότα των Σφαγών που σημάδεψαν το νησί μας.

Τέλος ο Πρόεδρος της Επιτροπής «Χίος 2021» αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου με επίκεντρο το λιμάνι της Χίου και την αναπαράσταση πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας (επισυνάπτεται το πρόγραμμα). Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον ήρωα Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Κανάρη και τους Πυρπολητές συμπολεμιστές του.

Συνημμένα αρχεία:

paroysiasi_toy_epeteiakoy_metallioy_gia_ta_200_hronia_apo_to_1821

Σχετικά Άρθρα