Χίος, Σάββατο 20 Ιουλίου

Ακλόνητος... ο "Στυλιανός"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/02/2019 - 15:35

Θυμόμαστε την χαρά όλων, με την ανακοίνωση ότι επιτέλους αρχίζουν εργασίες συντήρησης στο παραδοσιακό σκαρί του "Στυλιανός", στο Γούβι του Βροντάδου.

Περισσότερο παρατηρητικός ο συμπολίτης μας Κυριάκος Δηράκης, φωτογράφησε το σκαρί πριν από ένα μήνα. Το ίδιο έκανε και χθες.

Η συντήρηση εδώ και ένα μήνα δεν είναι παρά η στήριξη του ξύλινου παραδοσιακού σκάφους, με κάποια δοκάρια.

Έκτοτε ουδέν, μέχρι προφανώς να σαπίσουν και τα... υποστηλώματα.

Το σχόλιο που ακολουθεί είναι του Κυριάκου Δηράκη με τίτλο "Βρήτε την διαφορά" :

«Ένα μήνα καi δύο μέρες πριν (18.1.19) όταν είχα περάσει από εκεί, χάρηκα και φωτογράφησα το -επί τέλους-  ξεκίνημα της... αναστήλωσης του "Στυλιανός", ο όμορφος καιρός χθες, οδήγησε καi πάλι την βόλτα μας προς τα εκεί. Ακλόνητος ο "Στυλιανός" ακλόνητη καi η αναστήλωσή του, τα σχόλια δικά σας...»

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/07/2019 - 09:22

Τον προστάτη τους Προφήτη Ηλία γιόρτασαν οι έμποροι της Χίου στο μικρό εκκλησάκι της οδού Ψυχάρη. Προσκυνώντας την παλιά εικόνα των εμπόρων, όπως μας είπε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή, οι έμποροι ζήτησαν υγεία και δουλειά στα μαγαζιά τους έτσι ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Να σημειώσουμε ότι τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά σήμερα, καθώς η αργία των εμπόρων μεταφέρεται την Δευτέρα, ημέρα εορτασμού της Αγ.Μαρκέλας όπου τα καταστήματα της Χίου θα παραμείνουν κλειστά.