Αμέτρητες... ρουκέτες διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βροντάδο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/04/2016 - 17:16

Αμέτρητες... ρουκέτες διαμαρτυρίας κατά πάντων και κυρίως κατά της δημοτικής αρχής, εκτοξεύτηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 30 Απριλίου 2016 στον Βροντάδο, όταν μετά από σχετικό κάλεσμα συγκεντρώθηκαν έξω από τις Εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Ερυθιανής, κάτοικοι που φέτος αισθάνονται ότι από λανθασμένους χειρισμούς, ετών πάντως, δεν θα διεξαχθεί το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Με αυθόρμητες ομιλίες, που είχαν πραγματικό αλλά και συναισθηματικό χαρακτήρα και με δεκάδες Αστυνομικούς με πολιτική περιβολή να περιφρουρούν το επίμαχο σπίτι απέναντι από τον Άγιο Μάρκο, που αρνήθηκε να ντυθεί με σύρματα προστασίας, δήλωσαν αποφασισμένοι να μην ρίξουν φέτος ρουκέτες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δήλωσαν αποφασισμένοι να σταματήσουν το έθιμο, που στο διάβα του πάντως είχε και ανθρώπινα θύματα, κάτι που θύμισαν και οι ομιλητές.

Στο μεταξύ, μετά την εξέλιξη αυτή, ούτε κανείς βάζει την υπογραφή του τι θα γίνει το βράδυ, η νύχτα είναι κακός σύμβουλος, ούτε μπορεί να αποτιμήσει τη δυσφήμιση μεγατόνων που υπέστη το έθιμο σε Τούρκους, κυρίως, τουρίστες που δηλώνουν σε όλους τους τόνους εξαπατημένοι.

Συγκέντρωση ρουκετατζήδων σε Άγ Μάρκο για οριστική ματαίωση φέτος ρουκετοπόλεμου

Σχετικά Άρθρα