

Ένα χρόνο μετά την επέκταση του δικτύου ανακύκλωσης, η υπηρεσία καθαριότητας βάζει μπροστά το σχέδιο επιβολής προστίμων σε όσους επιμένουν να ρίχνουν στους πράσινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά, ή σε εκείνους που ρίχνουν κοινά απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης.
Το θέμα μπορεί να αποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή αλλά θα επανέλθει στο μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο, αφού όπως είπε στην "Α" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, εισηγούνται αλλαγές στον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας, επιβάλλοντας δύο νέες κατηγορίες προστίμων της τάξεως των 20 ευρώ για τις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις, ενώ όσον αφορά τις υπόλοιπες παραβάσεις γίνεται αναπροσαρμογή των προστίμων προς τα κάτω, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
"Στόχος μας δεν είναι να επιβάλλουμε πρόστιμα, γι' αυτό και πριν το κάνουμε υπάρχουν προειδοποιητικές κρούσεις στους πολίτες κι αν δεν ανταποκριθούν τότε καταφεύγουμε στα πρόστιμα. Πέρσι επιβλήθηκαν 2.500 ευρώ, ποσό που θα διαθέσουμε για την βράβευση των γλυπτών που θα φτιάξουν από ανακυκλώσιμα υλικά μαθητές", σχολίασε ο κ. Μπελέγρης ο οποίος θέλοντας να περάσει σε ένα άλλο πεδίο τις ωφέλειες της ανακύκλωσης, σημείωσε:
"Πρέπει να καταλάβουμε πως ότι πετάμε στον πράσινο κάδο το πληρώνουμε προς 25 ευρώ τον τόνο, μιας και καταλήγει στον ΧΥΤΑ, ενώ για ότι οδηγείται στην ανακύκλωση λαμβάνουμε 100 ευρώ ανά τόνο".
Αναλυτικά σε μορφή pdf μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση για τον κανονισμό καθαριότητας