Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Αναβλήθηκε η δίκη της… τουαλέτας των Μεστών

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 18/11/2019 - 15:55

Σύσσωμο το χωριό των Μεστών κατέβηκε σήμερα στα Δικαστήρια για να υπερασπιστεί τον πρώην Πρόεδρο του, Ηλία Αυγουσίδη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, που κατηγορούνται γιατί άνευ… αδείας τοποθέτησαν Χημικές τουαλέτες στο χωριό, καλύπτοντας έτσι την αδιαφορία Δήμου και Πολιτείας.

Αφού σημειωθεί ότι η δίκη προκλήθηκε από καταγγελία ιδιώτη και όχι από τις ίδιες τις υπηρεσίες και αφού ο Δήμος μετά από αυτή την εξέλιξη δεσμεύτηκε να βοηθήσει στις σχετικές εκ των υστέρων αδειοδοτήσεις, μέχρις ότου αυτό εξασφαλιστεί και με αίτημα των κατηγορουμένων, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 27 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 13:58
lampa_diakopi_reumatos

Βλάβη στο δίκτυο του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλη τη Βόρεια Χίο, στις 6.40 το πρωί με σταδιακή αποκατάστασή της, αρχής γενομένης από την περιοχή των Καρδαμύλων και των Οινουσσών, που είδαν… φως μετά τις 7.45 π.μ., ενώ ακόμη και τώρα υπάρχουν χωριά χωρίς ρεύμα και συγκεκριμένα η Κατάβαση, τα Διευχά και η Σιδηρούντα.

Το γεγονός κατήγγειλε το μεσημέρι, ευρισκόμενος από το πρωί στη Σιδηρούντα, μέσω του Ράδιο «Α» ο Σαράντος Πιτσιλαδής επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται για οποιοδήποτε λόγο η ηλεκτροδότηση και η εταιρεία να απαξιεί να ενημερώσει τους καταναλωτές.

Μάλιστα, όπως είπε, όχι μόνο δεν εκδίδει κάποια ανακοίνωση, αλλά και όταν επιχείρησαν να τηλεφωνήσουν στο 4ψηφιο του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στα τοπικά γραφεία, δεν βρήκαν άκρη.

«Εγώ ανέβηκα στο χωριό γιατί έπρεπε να φτιάξω μέλι, χωρίς να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Σε ακόμη χειρότερη θέση οι ελάχιστοι υπερήλικες της Σιδηρούντας, που και μόνο γι’αυτούς που επιμένουν να ζουν εκεί στα μικρά χωριά, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Σ’ ένα σπίτι ηλικιωμένων δίπλα στο δικό μου η γυναίκα με έναν κατάκοιτο άνδρα προσπαθούσαν μ΄ ένα αναμμένο ένα κερί, να κάνουν τη δουλειά τους, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος», ανέφερε ο κος Πιτσιλαδής.