Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

"Ανοίγει" το κυνήγι για Πέρδικα και Λαγό στην Νότια Χίο

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/09/2019 - 14:18

«Ανοίγουν» μετά από 3 χρόνια απαγόρευσης οι καμένες περιοχές της Νότιας Χίου για το κυνήγι των ενδημικών θηραμάτων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Γιάννη Μεννή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου «ανοίγει» το κυνήγι για την πέρδικα και τον λαγό, σχεδόν σε όλη την Νότια Χίο έκτος μιας μικρής περιοχής κοντά στο Λιμάνι των Μεστών.

«Τα μέλη μας έχουν προμηθευτεί τους χάρτες που αναφέρουν σε ποιά σημεία επιτρέπεται και σε ποιά απαγορεύεται το κυνήγι» ανέφερε ο κ. Μεννής συνιστώντας στα μέλη του συλλόγου προσοχή αλλά και σύνεση.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου έχουν εκδοθεί 1200 άδειες, αριθμός που κυρίως μέχρι το σαββατοκύριακο ενδέχεται να αυξηθεί, ενώ οι έξοδοι για την πέρδικα για φέτος ανέρχονται στις 22 (μόνο Σάββατο και Κυριακή) ενώ το κυνήγι του λαγού σαββατοκύριακο και Τέταρτη.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 19:06

Η θέα ολίγον αποκρουστική, που μόλις αντίκρισα το θέαμα μου ήρθε ο τίτλος του άρθρου Καραγκιόζ... Μπερντέ.

Δεν είμαι ούτε αρχιτέκτονας, ούτε ντεκορατέρ, ούτε σχεδιαστής μόδας ούτε κρατώ στά χέρια μου πινέλο ζωγραφικής, αλλά αυτό το κατασκεύασμα θα μπορούσε και ειδικότερα στον πολυσύχναστο δρόμο που βρίσκεται να έχει και κάποια καλλιτεχνική ομορφιά ποιό φιγουράτο και χαμηλότερο για να υπάρχει και ορατότητα στους δρόμους! Όποιος έχει μάτια βλέπει και κρίνει για την αίγλη και την διακοσμητική θέα!

Δεν θα έγραφα τίποτα σημαντικό σήμερα, αλλά περπατώντας ως συνήθως είδα στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας τις μπασκέτες και ειδικότερα τις βάσεις που είναι μέσα στα νερά και σκουριασμένες και θυμήθηκα την Δασκαλόπετρα!

Για να μην θρηνήσουμε θύματα και ειδικά μικρά παιδιά ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να κάνουν επιτόπιο έλεγχο σε όλους τους χώρους, που παίζουν τα παιδιά και υπάρχουν διάφορες μεταλλικές κατασκευές που υπόκεινται στην φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών!

Δεν κάνω τον έξυπνο απλώς επισήμανση για παν ενδεχόμενο!

Καλό Απόγευμα!

 

Χίος 29 Ιανουαρίου 2020

 

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης