Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να πουν τη γνώμη τους για τα αντιπλημμυρικά

Παρ, 24/07/2015 - 16:37

Ιδιαίτερο βάρος στη διαδικασία της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού του Δήμου Χίου για την αντιπλημμυρική προστασία διαφόρων περιοχών της Χίου,  προκειμένου να διεξαχθούν συμπεράσματα τα οποία θα αποτελέσουν τον οδηγό για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δίνει ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Α», «δεν υποτιμούμε τους ειδικούς – άλλωστε κι εγώ μηχανικός είμαι- όμως έχει ιδιαίτερη σημασία η γνώμη ή η μαρτυρία των απλών πολιτών που βιώνουν το πρόβλημα και γνωρίζουν λεπτομέρειες που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη μελέτη των αιτιών και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 Η διαβούλευση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου (στον σύνδεσμο http://www.chioscity.gr/dimotes/dimosia-diavoulefsi) και περιλαμβάνει προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για περιοχές όπως το ρέμα Καλοπλύτη, με το δήμαρχο να σημειώνει ότι αν κάποιοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου και έγγραφες επιστολές... γίνονται δεκτές.

"Δεν έχουμε άγχος, το πρόβλημα βέβαια είναι υπαρκτό, όμως λύσεις για προβλήματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες δεν μπορεί να δοθεί άμεσα. Πρέπει να σχεδιάσουμε σωστά και να έχουμε αποτελέσματα μετά από 4 - 5 χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος", σημείωσε ο Μ. Βουρνούς.

Για το ίδιο ζήτημα μιλώντας στο Ράδιο «Α» ο Δ/ντής Τ.Υ. του Δήμου, Λευτέρης Παπαλάνης επισήμανε ότι πρέπει σταδιακά να αποκατασταθούν τα ρέματα διότι τα έργα των ανθρώπων είναι εκείνα που πήραν από τον ποταμό και τώρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες με τις πλημμύρες. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση για το εγκιβωτισμένο ρέμα της Αγίας Ειρήνης σημείωσε ότι το ορθό είναι να ξηλωθεί (υπάρχει μην ξεχνάμε και απόφαση του ΣτΕ) όμως στο μεταξύ πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές που ήδη εξετάζονται (με την κατασκευή δρόμου από τα παλιά σφαγεία) ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες όσων διαμένουν στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα