Aνοικτή αγκαλιά στα Ψαρά, τη Βολισσό και τα Καρδάμυλα

Παρ, 12/05/2023 - 19:08

Η Aνοικτή αγκαλιά στα Ψαρά, τη Βολισσό και τα Καρδάμυλα ολοκλήρωσε την αποστολή της.

Η ομάδα αποτελείτο από γιατρούς όλων των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Βολισσό και τα Καρδάμυλα.

Και στους τρεις προορισμούς εξετάστηκαν στο σύνολο τους τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.

Στο σύνολο προσήλθαν για να εξεταστούν 480 άτομα και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 750 πράξεων που αφορούν σε παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, παιδοκαρδιολογικές, υπέρηχους, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές, ορθοπεδικές, γυναικολογικές, υπερηχογραφήματα, test pap, psa, παθολογικές.

 

Περιστατικά που έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν.

Το 30% των παιδιών ήταν πλημμελώς εμβολιασμένα και με ελλειπή στοματική υγιεινή. Δεν διαπιστώθηκαν χρόνια παιδοχειρουργικά προβλήματα. Δόθηκαν οδηγίες στους γονείς τόσο για τη διατροφή όσο και για την σωματική και στοματική υγιεινή.

 

 

Σχετικά με την Ανοιχτή Αγκαλιά

Το σωματείο « Ανοιχτή Αγκαλιά » ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν. Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Μία από τις βασικές και πιο πρωτοποριακές δράσεις του σωματείου είναι η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, μέσα από το πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες:

"Ανοιχτή Αγκαλιά"

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814 / 6932 454377

www.anoixtiagalia.gr

email: fkp@otenet.gr

Σχετικά Άρθρα