Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Αντιγριπικό εμβόλιο: Παραδειγματική κίνηση από τους Χιώτες γιατρούς

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 22/11/2019 - 15:33

Θέλοντας να στείλει το μήνυμα της  αναγκαιότητας του εμβολιασμού και της προστασίας των ασθενών, ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες, προχθές με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου διενεργήθηκε  εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο στα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του καθώς και σε αρκετούς άλλους γιατρούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Με την ευκαιρία ο ιατρικός σύλλογος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε επισημαίνει  ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στην περίοδο 2018-2019, καταγράφηκαν στη χώρα μας 154 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, ενώ σε 374 περιπτώσεις απαιτήθηκε η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).Η πλειονότητα των ασθενών αυτών δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την  κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών της Χίου, με την πρόληψη να αποτελεί τον πρώτο στόχο μας", καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2Ης ΔΥΠΕ ΣΤΗ ΧΙΟ
Παρ, 03/07/2020 - 15:35

 

Επίσκεψη σε όλες τις μονάδες υγείας της Χίου πραγματοποίησε ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, προκειμένου να εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν την υγειονομική θωράκιση του νησιού ενόψει της τουριστικής  περιόδου.

Ο  διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων της Χίου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού τονίζοντας ότι το Σκυλίτσειο ενισχύθηκε σημαντικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, και είναι έτοιμο για την καλοκαιρινή περίοδο.

«Το προσωπικό των 30 ατόμων που προσλήφθηκε λόγω των αναγκών της πανδημίας θα παραμείνει»,  ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας οτι τα κέντρα υγείας σε Χίο και Πυργί θα ενισχυθούν τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό και δεν υπάρχει συζήτηση για το κλείσιμό τους.