Αντιπλημμυρικό, ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμια, κλείνουν για ένα μήνα την οδό Κοκκάλη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Λιμεναρχείο και ΚΤΕΛ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/03/2023 - 13:58

Κλείνει για ένα μήνα, εκτός απροόπτου, η οδός Κοκκάλη στο πλαίσιο εργασιών που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αλλά και την δημιουργία πεζοδρομίων.

Αυτό ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης που ζήτησε την κατανόηση των πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε την δημιουργία πεζοδρόμιων και την ασφαλτόστρωση της οδού, με το αντιπλημμυρικό να μπαίνει μετά στην ατζέντα των εργασιών.

Ο κ. Ξενάκης τόνισε ότι υπήρχαν χρόνια παράπονα των κατοίκων για πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να εντάξει στις εργασίες και την τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων.

Αναφορικά με το οχήματα αυτά θα στρίβουν προς την οδό Λιβανού προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους για το νότιο τμήμα ενώ τα βαρέα οχήματα, κυρίως νταλίκες και λεωφορεία, θα στρίβουν από την Κανάρη στην οδό Δημοκρατίας και μετά μέσω της Καλουτά θα φτάνουν το Τάγμα όπου και θα μπαίνουν στον περιφερειακό δρόμο.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και των ΚΤΕΛ για την κυκλοφορία  των οχημάτων.

Το Αστικό Κτελ Χίου Α.Ε. σας ενημερώνει ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των δρομολογίων ΝΟΤΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ από Δεύτερα 6 Μαρτίου και περίπου για δέκα ημέρες (μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης) όλα τα δρομολόγια νοτίου συγκροτήματος και δημοτικών χώρων στάθμευσης λόγο έργων στην οδό Κόκκαλη θα διέρχονται από αφετηρία - παραλία - καφετέρια cosmos - Επαλ Χίου - φλοίσκου - παλιά λέσχη αξιωματικών και θα συνεχίζουν το δρομολόγιο όπως αναγράφετε στο πρόγραμμα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 22710 22079.

1. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει για τη λήψη εκτάκτων κυκλοφοριακών μέτρωνεπί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα από τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023 καιγια χρονικό διάστημα 15 ημερών, λόγω εργασιών στην οδό Κοκκάλη, η οποία για το εν λόγω χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστήγια όλα τα οχήματα.

 

2. Η κίνηση των Ι/Χ και Δ/Κ οχημάτων καθώς και των λεωφορείων (αστικών - υπεραστικών - τουριστικών) με ατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα εκτρέπεται στο ύψος του καταστήματος Cosmosπρος την οδό Πορφύρας.

 

3. Η κίνηση των φορτηγών οχημάτωνπου πρόκειται να ταξιδέψουν ή να εκφορτωθούν από τα πλοία με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα εκτρέπεται στην οδό Κανάρη (Πρακτορείο Μιχαλάκη).

 

4. Όλα τα υπόλοιπα βαρέα οχήματα (άνω των 3,5 τόνων μεικτού βάρους) δενεπιτρέπεται να κάνουν χρήση της χερσαίας ζώνης λιμένα με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Χανδρής, λόγω της κλειστής οδού Κοκκάλη.

 

5. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν την ειδική σήμανση.

 

6. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου κριθεί απαραίτητο για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων, ενδέχεται  να τροποποιηθούν.

 

7. Α.Δ Χίου που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες.

 

 

 

antiplimmyriko_asfaltostrosi_kai_pezodromia_kleinoyn_gia_ena_mina_tin_odo_kokkali

Σχετικά Άρθρα