Αντιπρύτανης Παν. Αιγαίου, Μ. Μαύρη: Με 3D μάσκες στην "μάχη" του κορωνοϊού

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 02/04/2020 - 15:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέχρι αύριο αναμένεται να αποσταλεί από τη Χίο, από το Εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων (QMLab) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου , η πρώτη 20άδα των 3D εκτυπωμένων απαραίτητων εξαρτημάτων για μάσκες, στα πλαίσια της προσπάθειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά, για την κάλυψη των αναγκών σε μέτρα ατομικής προστασίας, για τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας.

Μόλις κεντρικά, απ' όλους όσοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, συγκεντρωθεί ποσότητα 1.000 ειδικών μασκών, που είναι κατασκευασμένες από ειδικό ανθεκτικό υλικό και  καλύπτουν το τμήμα από το μέτωπο μέχρι το σαγόνι, θα ζητηθεί η σχετική πιστοποίηση, ώστε όταν αυτή δοθεί να ξεκινήσει η διανομή τους στις δομές υγείας.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Αλήθεια» η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Μαρία Μαύρη το Εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων όπως και άλλα εργαστήρια του Ιδρύματος, συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομάδα Εθελοντών Ηellas Covid 19 3D Printing Supplies.

Από το εργαστήριο του Τ.Δ.Ε. εκτυπώνονται τρία διαφορετικά κομμάτια τα οποία συνδυαστικά αποτελούν την κάθε μάσκα και στη συνέχεια στην Ηellas Covid 19 3D Printing Supplies θα τοποθετηθεί το πλαστικό κάλυμα για να είναι έτοιμη προς χρήση η μάσκα .

 «Είναι πολύ σημαντικό ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικά το τμήμα στη Χίο συμμετέχει σ’αυτήν την προσπάθεια γιατί αυτό σημαίνει ότι αν αύριο χρειαστεί να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, θα μπορέσουμε να είμαστε εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μαύρη και εστιάζοντας και στο γεγονός του πώς μπορούν να συμβάλλουν τα νησιά σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Η Αντιπρύτανης ενημέρωσε ότι παράλληλα τρέχουν κι άλλες δράσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε διάφορα πεδία δράσης, ενώ ειδικά για τη δουλειά που γίνεται στο εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων απηύθυνε κάλεσμα  σε όσους θα ήθελαν να το επισκεφθούν – ειδικά στους νέους – να δουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί και γιατί όχι να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σχετικά Άρθρα