"Απελευθερώνεται" η Ψυχάρη για τα Χριστούγεννα

Δόθηκε προτεραιότητα να κλείσει το μέτωπο του αντιπλημμυρικού εκεί και μετατέθηκαν για την επόμενη εβδομάδα οι εργασίες σε Καλοπλύτη και Παχνού
Παρ, 02/12/2022 - 15:17

Το αίτημα των καταστηματαρχών της οδού Ψυχάρη στο Δήμο Χίου να «απελευθερωθεί» από τις αρχές του Δεκέμβρη, η περιοχή τους, λόγω κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου,  ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν  εν’όψει της εορταστικής περιόδου, τελικά ικανοποιείται.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, ο δρόμος σκεπάζεται σήμερα και από αύριο δίνεται στην κυκλοφορία, οπότε σταματάει και η εκτροπή των εξερχόμενων οχημάτων από την Φ. Πασπάτη, στην Απλωταριά.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως όπως είπε, προχώρησαν  οι εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο σκάμμα της Ψυχάρη, γι’αυτό και η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον ανάδοχο, προτίμησαν αντί να ξεκινήσουν -όπως είχε ανακοινωθεί- οι εργασίες στην Καλοπλύτου και την Παχνού να ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο τμήμα της Ψυχάρη.

Τα συνεργεία, είπε, θα επανέλθουν για το υπολειπόμενο τμήμα του αγωγού της Ψυχάρη (25μ) , μετά τις 8 με 9 Ιανουαρίου.

Όσο για τις εργασίες στην Καλοπλύτου και την Παχνού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα μετατεθούν χρονικά την επόμενη εβδομάδα, επιδιώκοντας να ολοκληρωθούν – συμπεριλαμβανομένης και της ασφαλτόστρωσης- έως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο κος Ξενάκης ρωτήθηκε και για το χθεσινό περιστατικό εισόδου νερών και λυμάτων σε κατάστημα  στην οδό Φ. Πασπάτη,  κατά τη διάρκεια της βροχής, αρνούμενος ότι αυτό που συνέβη οφείλεται στο αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάστηκε στην περιοχή. Μάλιστα υποστήριξε ότι η απορροή των υδάτων έδειξε  – αν και δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του (βλ. Ψυχάρη) το έργο- ότι δούλεψε καλά το αντιπλημμυρικό, χάρη και στις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν για διοχέτευση των νερών από την Πασπάτη στον αγωγό της Απλωταριάς.

Αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πλημμύρα στο κατάστημα ο κος Ξενάκης αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις συνδέσεις στο δίκτυο της αποχέτευσης, για τα οποία όμως έχει καλύτερη εικόνα η ΔΕΥΑΧ.

Σχετικά Άρθρα