Απεργία και συγκέντρωση δημοτικών υπαλλήλων στις 23 Μάη

Παρ, 20/05/2022 - 10:17

Και οι δημοτικοί υπάλληλοι της Χίου συμμετέχουν στην πανελλαδκή απεργία που προκήρυξε ο κλάδος τους, για την Τρίτη 24 Μαϊου, έχοντας προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην είσοδο του Δημαρχείου.

Βασικό αίτημά τους η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή στην "Αλήθεια" η Σοφία Γατανά, Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εργαζομένων, αυτή τη στιγμή στο δήμο Χίου οι συμβασιούχοι είναι περισσότεροι από τους μόνιμους υπαλλήλους στις κοινωνικές - προνοιακές δομές, φτάνοντας, σε κάποιες περιπτώσεις και στο 80% του συνόλου των εργαζομένων σ'αυτές, ενώ εξετάζοντας συνολικά την αναλογία συμβασιούχων - μόνιμων στο δήμο και στους οργανισμούς του, μίλησε για 50-50.

"Τα τελευταία χρόνια έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις και ελάχιστες πλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού", σχολίασε η κα Γατανά. 

Σε ανακοίνωσή του για την απεργία της Τρίτης ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου αναφέρει:

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Χίου δεν είναι μόνο πρόβλημα των εργαζομένων αλλά όλης της κοινωνίας, των αιρετών, και της κεντρικής εξουσίας που έως σήμερα «σφυρίζουν αδιάφορα». Απαιτούμε  την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Συνάδελφοι  ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, εργασία και ζωή με δικαιώματα. Να σταματήσουμε τώρα την ΟΜΗΡΙΑ χιλιάδων εργαζομένων. Διεκδικούμε την μονιμοποίηση των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πολλά έτη που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (εργαζόμενοι covid - 19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές των Δήμων , Σχολικές Καθαρίστριες κ.α.) και την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών!

Μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με νομοθετική ρύθμιση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία στις 24/5/2022  και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00πμ στην είσοδο του Δημαρχείου.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα