Χίος, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Το απόγευμα η ομιλία Κριμιζή στο ΤEENS

Παρ, 13/09/2019 - 15:25

Στις 7.00 μ.μ. στο Αίθριο των εγκαταστάσεων του TEENS, παρουσία του καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Συνολάκη θα μιλήσει ο συμπατριώτης μας Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, απευθυνόμενος στους μαθητές του νησιού μας.

Οι δύο ακαδημαϊκοί θα τιμηθούν μετά τις 9 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Ιδρυμα "Μ. Τσάκος"

Ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην τελετή του Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά στην Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων "Το Σπίτι της Μαρίας", το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, μετά τον εορτασμό της ημέρας του Τιμίου Σταυρού.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν εκτός των άλλων η Πρόξενος της Κίνας και ο Πρόξενος της Ουρουγουάης, ενώ τελικά δεν θα παραστεί ο  Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος.

Σχετικά Άρθρα

Στο παραθαλάσσιο δασάκι της Λαγκάδας, στον Αγ. Γιώργη και στον Καρυδά!
Τετ, 16/10/2019 - 07:38

H Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας "Η Κυδιάντα" τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στη Μεσόγειο και την Αφρική. Η «Γιορτή των Πουλιών» είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.
Στην Χίο φέτος θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Πουλιών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στο παραθαλάσσιο δασάκι της Λαγκάδας, στον Αγ. Γιώργη και στον Καρυδά !
Η 5η Γιορτή Πουλιών Χίου θα περιλαμβάνει:
- Παρατήρηση Πουλιών
- Περιήγηση στον βιότοπο
- Ανάγνωση Παραμυθιού
- Εικαστικό Εργαστήρι
- Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα Πουλιά της Χίου»
Φυσικά τα περιβαλλοντικά παιχνίδια θα κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς μας επισκέπτες!
Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι μετανάστευσης, ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Η Γιορτή συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife, σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Δήμους, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, εκπαιδευτικές ομάδες κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαριάννα Καρίβαλη: 6973787246
Σοφία Τάζογλου: 6932242277