Αποχαιρετούν τον Γιάννη Ράλλη

Τετ, 29/04/2020 - 11:54
Ψήφισμα 3ου ΓΕΛ για θάνατο Γιάννη Ράλλη

Με ψήφισμά τους η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γενικού Λυκείου Χίου αποχαιρετούν τον επί πολλά χρόνια καθηγητή του σχολείου Γιάννη Ράλλη, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 28 Απριλίου 2020.

Στο ψήφισμα αναφέρονται:

«Πράξη 32η

Σήμερα Τρίτη 28/4/2020 και ώρα 17.00 μμ. συνήλθε σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, λόγω ειδικών συνθηκών, εκτάκτως , ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Χίου, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας κας Καλλιρρόης Χαλιορή, με το θλιβερό θέμα “αποβίωση συναδέλφου”.

Η Δ/ντρια με βαθιά οδύνη ανάγγειλε τον θάνατο του καθηγητή - μαθηματικού Ιωάννη Ράλλη. Αναφέρθηκε στο ήθος του, την επιστημονική του επάρκεια, το διδακτικό του έργο εκφράζοντας τη μεγάλη θλίψη της για την απώλειά του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ομόφωνα εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του διαπρεπή Μαθηματικού κ. Ιωάννη Ράλλη, Συμβούλου Μαθηματικών και επί σειρά ετών καθηγητή του 3ου ΓΕΛ Χίου, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή και την εκπαιδευτική κοινότητα της Χίου, την οποία κόσμησε με την παρουσία του. Η μεγάλη του αγάπη για το αντικείμενό του τα Μαθηματικά, η έγνοια και το ασίγαστο ενδιαφέρον του για την επιστήμη του αλλά και την εκπαίδευση των μαθητών/τριών του, καθώς και η συναδελφική του συμπεριφορά τίμησαν το σχολείο μας και τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως ο Σύλλογος Διδασκόντων συμμεριζόμενος την μεγάλη θλίψη της οικογένειάς του για την απώλειά της, που είναι και απώλεια της οικογένειας του 3ου ΓΕΛ Χίου, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να διατεθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό, αντί στεφάνου.
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο και την οικογένειά του, μαζί με την απεριόριστη θλίψη του επειδή, λόγω ειδικών συνθηκών, δεν μπορεί να έχει φυσική παρουσία κατά την εκφορά του εκλιπόντος.

3. Να κοινοποιηθεί το εν λόγω πρακτικό στα ΜΜΕ, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και να αποσταλεί αντίγραφό του στην οικογένειά του.

Σήμερα “ Ο κόσμος των καθηγητών έγινε πτωχότερος”

Μετά τη σύνταξή της η πράξη υπογράφεται

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Χίου»

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδοσε και το παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής μαθηματικής εταιρείας.

 

Το Δ.Σ. του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, εκφράζει τη βαθιά θλίψη όλων των μελών του για την απώλεια του Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ03 Μαθηματικών του 1ου ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου και αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Ράλλη. Ο εκλιπών συνάδελφος υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, και προσέφερε πολλά στη Μαθηματική Κοινότητα ως πρόεδρος του Παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ως Διευθυντής στο 4ο Γυμνάσιο Χίου, ως Σχολικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου.

Ο Γιάννης Ράλλης υπήρξε ένας σπουδαίος μαθηματικός, εξαιρετικός δάσκαλος, υπέροχος συνεργάτης που τιμούσε με την ήρεμη παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης. Ήταν γεμάτος καλοσύνη, αξιοπρέπεια, διάθεση για προσφορά τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Εκ μέρους της Μαθηματικής Κοινότητας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στη μνήμη του θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στη Κιβωτό Αιγαίου (Χίος) αντί στεφάνου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                       ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                          

 

Ακολουθεί Ψήφισμα

1ου και 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου

 

Σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου 2020 και ώρα 13:30, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Ράλλη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών, συνήλθαν σε τηλεδιάσκεψη τα μέλη του 1ου και του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου, Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έγινε συζήτηση κατά την οποία όλοι/ες οι Συντονιστές/τριες αναφέρθηκαν στον εξαίρετο χαρακτήρα και την πολύπλευρη προσωπικότητα του συναδέλφου, την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, την αγάπη και την αφοσίωσή του στο εκπαιδευτικό λειτούργημα, ιδιαίτερα δε τη λατρεία του για τη διδασκαλία και τα Μαθηματικά.

 

Για τον Γιάννη, τον επιστήμονα, το δάσκαλο, το φίλο, που χάθηκε άδικα και πρόωρα, μόλις λίγους μήνες πριν από την αφυπηρέτησή του, αποφάσισαν ομόφωνα:

  1. Να εκφρασθούν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, μια και η τωρινή περίσταση δεν επιτρέπει, ατυχώς, την παρακολούθηση της εξοδίου ακολουθίας.
  2. Να διοργανωθεί στη μνήμη του μελλοντικά επιμορφωτική δράση ή/και Συνέδριο.
  3. Να παραδοθεί το Ψήφισμα αυτό στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρία.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.

 

Στη συνέχεια υπογράφεται το παρόν από όλους/ες τους/τις Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου των δύο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. του Βορείου Αιγαίου.

 

Τσάκαλος Μιχαήλ

 

Συρρής Ιωάννης

Αναγνωσταρά Ευανθία

 

Βούλγαρης Σταμάτιος

Αναγνώστου Ευστράτιος

 

Βροχαρίδου Ανατολή

Αράπη Άννα

 

Μοσχοβάκη Ελένη

Κουκούτα Βαρβάρα

 

Πάσχου Αγγελική

Ματθαίου Νικόλαος

 

Σωτηρίου Σοφία

Μεταξοπούλου Ιωάννα

 

Χαβιάρας Νικόλαος

Μηνιώτη Μαρία-Λίλα

   

Μπούμπας Δημήτριος

   

Στρατάκης Μιχαήλ

   

Συκά Χρυσάνθη

   

Ψαραδέλλης Ευστράτιος

   

 

                                    

Σχετικά Άρθρα