Αρνητικό ρεκόρ της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 27/07/2020 - 15:18

Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του ΟΑΕΔ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, τον Ιούνιο του 2020 όσον αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σημειώθηκε ρεκόρ εγγεγραμμένων ανέργων στον Οργανισμό τουλάχιστον από το 2010 που είναι αναρτημένα τα στοιχεία, αγγίζοντας τους 17.348 ανέργους. Η αύξηση δε σε ποσοστό που παρουσιάζει η ανεργία σε σύγκριση με πέρσι είναι 30% πάνω καθώς τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 13.315 καταγεγραμμένους ανέργους.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στα πανελλαδικά στοιχεία της καταγεγραμμένης ανεργίας για τον Ιούνιο του 2020 καθώς
οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό άγγιζαν τους 1.126.173, για τον συγκεκριμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Λίνα η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη το φθινόπωρο ενώ τόνισε ότι και η πραγματική εικόνα στο χώρο της εργασίας δεν είναι καλή.

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με ελαστικές μορφές εργασίας και με ημιαπασχόληση, γεγονός που τους εμποδίζει να ανταπεξέλθουν οικονομικά», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου τόνισε ότι το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε ακόμη περισσότερο καθώς αρκετές τουριστικές μονάδες δεν λειτούργησαν φέτος λόγω του κορωνοϊού ή υπολειτούργησαν με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να βρεθούν στην ανεργία από το φθινόπωρο.

 

 

arnitiko_rekor_anergias_sto_voreio_aigaio

Σχετικά Άρθρα