Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Άσκηση σεισμού στο 5ο Δημοτικό και στα 1ο και 3ο Γυμνάσια Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/02/2019 - 14:38

Η ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων» διεξάχθηκε την Τετάρτη 27/02/19 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συναρμόδιους φορείς, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και στα 1ο και 3ο Γυμνάσια Χίου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις για εκπαιδευτικούς λόγους, ως ακολούθως:

Α΄ Φάση - ώρα 09:00 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (Βαρβάσι).

Β΄ Φάση - ώρα 10:25 στο σχολικό συγκρότημα του 1ου -3ου Γυμνασίου Χίου.

Με τη λήξη της άσκησης θα ακολουθήσει συζήτηση - αποτίμηση των όσων έγιναν, σε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Χίου.

Στη διάρκεια της Α’ φάσης της άσκησης, στην περιοχή του Βαρβασίου, τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά καθώς δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα στην πρόσβαση των οχημάτων.

Η Β' φάση όμως της άσκησης, στην οποία εκτός της Πυροσβεστικής συμμετείχαν επίσης η Τροχαία, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, το ΕΚΑΒ, αντιμετώπισε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Αφού τα οχήματα για να προσεγγίσουν την είσοδο του 1ου και του 3ου Γυμνασίου, που προέβλεπε το σενάριο, έπρεπε να διασχίσουν την οδό Φιλίππου Πασπάτη σε ώρα αιχμής.

Εκεί το μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής αντιμέτωπισε σοβαρό πρόβλημα, καθώς σταθμευμένα οχήματα, νόμιμα σε κάποιες θέσεις, δημιούργησαν πρόβλημα λόγω στενότητας του δρόμου.

Το δυσκολότερο σημείο ήταν η είσοδος του 1ου και του 3ου Γυμνασίου, καθώς το πλάτος της πόρτας εμπόδιζε την είσοδο του οχήματος το οποίο και αποχώρησε.

Παράλληλα το ασθενοφόρο, που είχε ήδη περάσει στο χώρο του σχολείου δυσκολεύτηκε να βγει, καθώς παρκαρισμένο όχημα ακριβώς έξω από την είσοδο, εμπόδιζε τη στροφή του με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον μαθητή - τραυματία, που αν δεν ήταν σενάριο άσκησης, θα κινδύνευε η ζωή του.

Σχετικά Άρθρα

Αναβιώση εθίμου του Άη Γιάννη του Φανιστή
Τετ, 19/06/2019 - 17:28

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ε.Ο.Δ «Το Κάστρο της Χίου  Ένας Χαμένος  Παράδεισος», σε συνεργασία με την μπάντα του Brasilionico Grupo Percussivo, προσκαλούν  την Κυριακή  23 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πύλη του Κάστρου, Πόρτα Μαγγιόρε  όπου θα αναβιωθεί το έθιμο του Αγίου Γιαννιού του Φανιστή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από την Πόρτα Μαγγιόρε με τους ρυθμούς της μπάντας του Brasilionico Grupo Percussivo και διασχίζοντας τον οικισμό θα φτάσουν στα Οθωμανικά Λουτρά, όπου αναμμένες φωτιές θα τους περιμένουν για να κάψουν τα μαγιάτικα στεφάνια σε μία μοναδική, μαγική και ατμοσφαιρική βραδιά.