Αθώωση με χειροκροτήματα αλλά και… καμπανάκι

Εισαγγελέας της έδρας: “Η απόφαση να ερμηνευτεί σωστά”
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 15/12/2016 - 15:15

Με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν όλοι όσοι προσήλθαν σήμερα στο δικαστήριο για τη δίκη του Στρατή Τσουκαλά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου να τον κηρύξει αθώο για τους άσκοπους πυροβολισμούς που κατηγορούνταν ότι έριξε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ μεταναστών που διαμένουν στη Σούδα, ομάδα των οποίων κατευθυνόταν προς το μαγαζί του γιου του, στην ιχθυόσκαλα.

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, Κώστας Αμπλιανίτης, αποφάσισε ότι ο Στρατής Τσουκαλάς είναι αθώος, υιοθετώντας την πρόταση που προηγούμενα είχε καταθέσει η Εισαγγελέας, Σπυριδούλα Σταυράτη.

Είχαν προηγηθεί οι μαρτυρίες των Βαγγέλη Σαλιάρη και Θ. Τσουκαλά (γιου του Στρατή Τσουκαλά) οι οποίοι είχαν περιγράψει την «εμπόλεμη» κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί το μεσημέρι, όντες στο μαγαζί του δεύτερου. Επίσης διαβάστηκαν καταθέσεις αλλοδαπών μαρτύρων που διαμένουν στη Σούδα οι οποίοι περιέγραψαν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο των επεισοδίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δίκη ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από 45 λεπτά και τον συμπολίτη μας υπερασπίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Σαπλαούρας, ενώ δεν υπήρξε ούτε ένας μάρτυρας κατηγορίας.

Να υπογραμμιστεί ακόμη ότι επισημάνθηκε από όλους η απουσία της αστυνομίας, κάτι που τόνισε με σημασία στην αγόρευσή της και η Εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος σωτηρίας παρ’ όλο που υπήρχε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, γιατί με δεδομένη την απουσία της αστυνομίας υπήρχε κίνδυνος για βλάβη κατά ανθρώπων και εννόμων αγαθών. Η αγόρευση της Εισαγγελέως έγινε επίσης δεκτή με χειροκροτήματα, τα οποία ίσως εμπόδισαν να ακουστεί αυτό το οποίο είπε στο τέλος και έχει ιδιαίτερη σημασία: «Στην αθώωση αυτή πρέπει να δοθεί η σωστή ερμηνεία. Σε καμιά περίπτωση ο νομικός μας πολιτισμός δεν επιτρέπει οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς».

Αθώωση με χειροκροτήματα αλλά και… καμπανάκι - Εισαγγελέας: “Η απόφαση να ερμηνευτεί σωστά”

Σχετικά Άρθρα