Αξιωματικοί ΕΛΑΣ στο Β. Αιγαίο για προσφυγικό - μεταναστευτικό: Στα όρια τους οι αστυνομικοί, πυριτιδαποθήκες τα ΚΥΤ

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/09/2019 - 14:50

Η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία δεν ισχύει, τουλάχιστον από την πλευρά της Τουρκίας, αφού και οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται αμείωτες, παραπέμποντάς μας σε αριθμούς που είχαμε πριν την εφαρμογή της και επιστροφές δεν γίνονται, είπε σήμερα στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στο Βόρειο Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι και η χώρα μας οφείλει να μην την εφαρμόζει, μιας και αυτό που γίνεται πλέον είναι τα νησιά μας, ούτε καν η Ελλάδα, να καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, ενός ευρωπαϊκού προβλήματος.

Στα νησιά πρέπει να γίνεται μόνο καταγραφή, είπε ο Γιάννης Αραμπατζής, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωσή τους καταγγέλλοντας επί της ουσίας την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που δεν μετέθεσε ούτε ελάχιστο αριθμό αστυνομικών στα νησιά, στο πλαίσιο των τελευταίο μεταθέσεων που αποφασίστηκαν.

Συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο οι κενές οργανικές θέσεις στις Αστυνομικές Δ/νσεις φτάνουν στις 100 με τις περισσότερες να καταγράφονται στη Σάμο (60), με τον κο Αραμπατζή να τονίζει ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχουμε επεισόδια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αν χειροτερέψουν κι άλλο οι συνθήκες παραμονής (υπερπληθυσμός, καιρικές συνθήκες κ.λ.π.) στα ΚΥΤ και πρόσθεσε επίσης και το ενδεχόμενο αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα περιγράφοντας την κατάσταση στα ΚΥΤ τα χαρακτήρισε "πυριτιδαποθήκες" και τόνισε ότι αποτελούν  ημίμετρα οι μετακινήσεις που γίνονται στην ενδοχώρα λέγοντας ότι την τρέχουσα εβδομάδα υπολογίζεται να γίνουν 500 με 600 απ' όλο το Β. Αιγαίο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 2.500 αφιχθέντες!

“Δεν αποκλείουμε τίποτα”, είπε μιλώντας για το ενδεχόμενο "εκρήξεων" και κατέληξε λέγοντας ότι και οι αστυνομικοί έχουν τα όριά τους.

proti_fora_den_stelnoyn_kanenan_sta_nisia

Σχετικά Άρθρα