Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Αυτή είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Χίου

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ"
Δευ, 03/02/2020 - 14:32
Γιάννης Μαλαφής και Γιάννης Λαμπαδοχυτός μιλούν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χίου στην "Αλήθεια TV"

Οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου είναι πολύ συχνά θέμα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αφού, δυστυχώς, τα νοσηλευτικά Ιδρύματα των νησιών δεν είναι -όπως θα έπρεπε- στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε με δεδομένη την φυσική «απομόνωσή» τους να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των κατοίκων τους.

Κι αν οι κάτοικοι το θυμούνται όποτε οι ίδιοι το αντιμετωπίσουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου το βιώνουν καθημερινά σε σημείο να έχουν φτάσει σήμερα να δηλώνουν ότι ξεπέρασαν τα όριά τους και η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χίου ασχολείται η σημερινή εκπομπή της «Αλήθεια TV», «η επικαιρότητα με άλλο μάτι» -Δευτέρα 20.00 & 00.00, αύριο Τρίτη στις 16.00- με καλεσμένους τον Πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του «Σκυλίτσειου», Γιάννη Μαλαφή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ίδιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, Γιάννη Λαμπαδοχυτό. Σημειωτέον ότι στη συζήτηση προσκλήθηκε να συμμετάσχει και η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη αλλά αρνήθηκε ευγενικά να παραστεί.

Οι δύο Πρόεδροι, αφού περιγράφουν την υπάρχουσα κατάσταση, που για τους γιατρούς σαφώς δεν είναι καλή αλλά δεν είναι και η χειρότερη που έχει υπάρξει, σε αντίθεση με τους νοσηλευτές που τη θεωρούν χειρότερη από κάθε άλλη φορά, συμφωνούν ότι τα θέματα υγείας στις νησιωτικές περιοχές δεν πρέπει να μπαίνουν στη βάση κόστους – οφέλους, αν οι κυβερνώντες επιθυμούν τα νησιά να κατοικούνται, θεωρούν λάθος την υπάρχουσα διοικητική διάρθρωση, αφού για παράδειγμα στη 2η ΔΥΠΕ όπου ανήκουμε περιλαμβάνονται τεραστίου μεγέθους Νοσοκομεία στα οποία και δίνεται προτεραιότητα, ενώ εξίσου λάθος θεωρούν το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο, ειδικά στα νησιά, να είναι 5μελές και να μην εκπροσωπείται σε αυτό ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, την ώρα που διαχειρίζονται κοινοτικά χρήματα, μέσω των ΕΣΠΑ. Κατά τη γνώμη τους αν οι αιρετοί συμμετείχαν στα Δ.Σ. θα είχαν άμεση εικόνα των αναγκών και θα γίνονταν πολλά πράγματα πολύ πιο γρήγορα.

Τονίζουν ακόμη ότι τα προβλήματα εντείνονται στο Νοσοκομείο μας γιατί δεν λειτουργεί ο τομέας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το βάρος αυτό το έχει επωμιστεί το «Σκυλίτσειο», ενώ αν το κράτος θέλει να κάνει οικονομία δεν έχει παρά να επενδύσει στην πρόληψη…

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:19

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια Αιμοδοσία χθες με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Ενοριακού Ναού της Συκιάδας, στην οποία ανταποκρίθηκαν δεκάδες άτομα. Το τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου συνεχίζει να τονίζει τις ανάγκες αίματος ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.