Χίος, Πέμπτη 16 Αυγούστου

Αυτός ο Ιούδας φόραγε... γραβάτα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 15/04/2018 - 19:28
Το κάψιμο του Ιούδα

Το έθιμο του καψίματος του Ιούδα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά, στον Ιερό Ναό Αγ, Κηρύκου Βροντάδου.

Δεκάδες πιστοί, κατά την διάρκεια της περιφοράς των εικόνω, αναβίωσαν το έθιμο, «τιμωρώντας», με αυτό τον τρόπο τον προδότη του Ιησού.

Το “κάψιμο του Ιούδα” αποτελεί ένα ξεχωριστό έθιμο το οποίο αναβιώνει σε περιοχές της Ελλάδας, προσελκύοντας πλήθος κόσμου, που θέλει να θαυμάσει την τιμωρία του φιλάργυρου προδότη. Η διατήρηση του εθίμου μέχρι σήμερα, μπορεί να εκφράζει την έντονη ανάγκη για αποτίναξη κάθε είδους προδοσίας.

Το κάψιμο του Ιούδα
Το κάψιμο του Ιούδα

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/08/2018 - 20:03
Μπράβο στους Λιθομονούσους των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια του πετυχημένου πανηγυριού που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθίου στο λιμάνι του χωριού με την ορχήστρα των Αφών Αυγουστίδη και τη συμμετοχή χορευτικών των «Χίων εν χορώ», Νεοχωρίου και Λιθίου, τυχερά χωρίς κλήρωση φάνηκαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης και κατά συνέπεια όλο το χωριό αφού παρέλαβαν το δώρο των Αμερικανών Λιθονομούσων δια χειρός του Γιάννη Αργετάκη, που ήταν ο σύνδεσμος για να γίνει πράξη, ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων, το δεύτερο αμάξι της ομάδας. Την κορδέλα της παράδοσης έκοψε ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

ena_aytokinito_dorea_omogenon_stoys_ethelontes

Μπράβο στους Λιθομονούσους των ΗΠΑΜπράβο στους Λιθομονούσους των ΗΠΑ