Διαφωνίες Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων για... κυματειδή πεζόδρομο στην αγορά

Γ. Ξενάκης, Αντιδήμαρχος: Αν επιμείνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία ας αναλάβει και την ευθύνη τυχόν ατυχημάτων
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 07/10/2019 - 14:52

 

Κυματοειδής πεζόδρομος υπάρχει;

Μπορει και να τον δούμε... το πως θα τον περπατήσουμε είναι το ζήτημα, αφού σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου ανάπλασης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κ.λ.π. στο κέντρο της πόλης, με παρέμβασή της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου ζητά να διατηρηθεί ο πεζόδρομος πίσω από τα καταστήματα Μαρίνου και Απαλλαρίνας (παράλληλη οδός της Βενιζέλου και κάθετη της Ροϊδου) με τους παλιούς μπαβέδες και σε κυματοειδή μορφή.

«Στείλαμε εγγράφως το αίτημά μας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την κληρονομιά μας αλλά υπάρχει και ο κοινός νους. Δε νομίζω όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος να είχε κυματοειδή μορφή. Πρέπει να προστατευτούν οι διερχόμενοι και λόγω της ολισθηρότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε δεχθεί την πρότασή μας η αρχαιολογική υπηρεσία, ας αναλάβει εκείνη και την ευθύνη για τυχόν πρόκληση ατυχημάτων. », ανέφερε ο Γ. Ξενάκης.

Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου προς το παρόν έχει «παγώσει» ενώ κανονικά εκτελούνται τα υπόλοιπα τμήματα σε Φιστέλ Ντε Κουλάνς, Ροϊδου και Αφών Ράλλη.

diafonies_dimoy_kai_eforias_arhaiotiton_gia_pezodromio

Σχετικά Άρθρα