Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Διαφωνίες Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων για... κυματειδή πεζόδρομο στην αγορά

Γ. Ξενάκης, Αντιδήμαρχος: Αν επιμείνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία ας αναλάβει και την ευθύνη τυχόν ατυχημάτων
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 07/10/2019 - 14:52

 

Κυματοειδής πεζόδρομος υπάρχει;

Μπορει και να τον δούμε... το πως θα τον περπατήσουμε είναι το ζήτημα, αφού σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου ανάπλασης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κ.λ.π. στο κέντρο της πόλης, με παρέμβασή της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου ζητά να διατηρηθεί ο πεζόδρομος πίσω από τα καταστήματα Μαρίνου και Απαλλαρίνας (παράλληλη οδός της Βενιζέλου και κάθετη της Ροϊδου) με τους παλιούς μπαβέδες και σε κυματοειδή μορφή.

«Στείλαμε εγγράφως το αίτημά μας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την κληρονομιά μας αλλά υπάρχει και ο κοινός νους. Δε νομίζω όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος να είχε κυματοειδή μορφή. Πρέπει να προστατευτούν οι διερχόμενοι και λόγω της ολισθηρότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε δεχθεί την πρότασή μας η αρχαιολογική υπηρεσία, ας αναλάβει εκείνη και την ευθύνη για τυχόν πρόκληση ατυχημάτων. », ανέφερε ο Γ. Ξενάκης.

Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου προς το παρόν έχει «παγώσει» ενώ κανονικά εκτελούνται τα υπόλοιπα τμήματα σε Φιστέλ Ντε Κουλάνς, Ροϊδου και Αφών Ράλλη.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 09:09
φωτο αρχείου

Ἐν ὄψει τοῦ Ἑορτασμοῦ τῆς μεγαλύτερης Θεομητορικῆς Ἑορτῆς, τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν γνωστοποιεῖ στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι, πρός διευκόλυνση τῶν προσερχομένων στή Θεία Κοινωνία κατόπιν πνευματικῆς προετοιμασίας (μετάνοια - νηστεία), στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου θά τελεσθοῦν Θεῖαι Λειτουργίαι κατά τό ἀκόλουθο Πρόγραμμα:

ΘΕΙΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΙ

ΣΤΟΝ

ΙΕΡΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΝΑΟΝ ΧΙΟΥ

ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

12-8-2020           Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου

13-8-2020    Ἱ. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος  Χριστοῦ

 

14-8-2020           Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου

                                                       ΚΑΙ

                     Ἱ. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Χριστοῦ

 

15-8-2020           Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου

                                                      ΚΑΙ

                     Ἱ. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Χριστοῦ.

 

  (ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ)