Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Διαφωνίες Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων για... κυματειδή πεζόδρομο στην αγορά

Γ. Ξενάκης, Αντιδήμαρχος: Αν επιμείνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία ας αναλάβει και την ευθύνη τυχόν ατυχημάτων
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 07/10/2019 - 14:52

 

Κυματοειδής πεζόδρομος υπάρχει;

Μπορει και να τον δούμε... το πως θα τον περπατήσουμε είναι το ζήτημα, αφού σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου ανάπλασης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κ.λ.π. στο κέντρο της πόλης, με παρέμβασή της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου ζητά να διατηρηθεί ο πεζόδρομος πίσω από τα καταστήματα Μαρίνου και Απαλλαρίνας (παράλληλη οδός της Βενιζέλου και κάθετη της Ροϊδου) με τους παλιούς μπαβέδες και σε κυματοειδή μορφή.

«Στείλαμε εγγράφως το αίτημά μας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την κληρονομιά μας αλλά υπάρχει και ο κοινός νους. Δε νομίζω όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος να είχε κυματοειδή μορφή. Πρέπει να προστατευτούν οι διερχόμενοι και λόγω της ολισθηρότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε δεχθεί την πρότασή μας η αρχαιολογική υπηρεσία, ας αναλάβει εκείνη και την ευθύνη για τυχόν πρόκληση ατυχημάτων. », ανέφερε ο Γ. Ξενάκης.

Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου προς το παρόν έχει «παγώσει» ενώ κανονικά εκτελούνται τα υπόλοιπα τμήματα σε Φιστέλ Ντε Κουλάνς, Ροϊδου και Αφών Ράλλη.

Σχετικά Άρθρα

Λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας για το επόμενο δίμηνο θα πληρωθεί μόνο ένας μήνας σε τροφεία
Δευ, 01/06/2020 - 14:57

Καθολική χαρακτήρισε την προσέλευση βρεφών και παιδιών στους 7 δημοτικούς σταθμούς της Χίου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Γιάννης Μανάρας.

Στα πλαίσια της εκ περιτροπής λειτουργίας όλων των σταθμών, σήμερα προσήλθαν τα μισά παιδιά και βρέφη και συγκεκριμένα από το σύνολο των 145 βρεφών τα 70 κι από το σύνολο των 187 νηπίων τα 90.

«Από τα Καρδάμυλα μέχρι την Καλλιμασιά όλα πήγαν καλά», ανέφερε σημειώνοντας ότι κάθε παιδί που μπήκε στους σταθμούς θερμομετρήθηκε, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρόλο που το ωράριο λειτουργίας έχει μειωθεί, μιας και οι γονείς παίρνουν τα παιδιά στις 2 μ.μ., το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κανονικά και όσον αφορά τα γεύματα τους.

Σχετικά με τους γονείς που πληρώνουν τροφεία ξεκαθάρισε ότι για τους 2,5 μήνες που είχε ανασταλεί η λειτουργία των βρεφονηπιακών δεν θα τα καταβάλουν κι αν τα έχουν πληρώσει αναζητείται φόρμουλα επιστροφής τους, ενώ για τους δύο μήνες που θα λειτουργήσουν μέχρι 31 Ιουλίου, εκ περιτροπής, θα πληρώσουν τροφεία μόνο για ένα μήνα.