Δικαίωση Δήμου για τη ΒΙΑΛ

Δικαστική απόφαση για την καταγγελία του χρησιδανείου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/01/2021 - 10:51

Δικαίωση του Δήμου Χίου στη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο για την επιστροφή του ακινήτου της ΒΙΑΛ, που είχε παραχωρηθεί με συγκεκριμένους όρους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τη λειτουργία του ΚΥΤ.

 

 

Με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χίου, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της υπόθεσης, εκ μέρους του δήμου, Νίκος Νύκτας, δικαιώνει το δήμο που είχε ζητήσει την καταγγελία του χρησιδανείου, μετά τη λήξη της μίσθωσης, οπότε υποχρεούται το δημόσιο να επιστρέψει το ακίνητο στο Δήμο.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη δηλώνει ο κος Νύκτας, ο οποίος επί δημοτικής Αρχής Μανώλη Βουρνού είχε κληθεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη προσφυγή. Μάλιστα θεωρεί ότι είναι μονόδρομος πλέον να αποδοθεί η ΒΙΑΛ στο δήμο.

Η απόφαση -είπε- θα επιδοθεί από το δήμο στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχει δικαίωμα μέσα σε ένα μήνα, αν το θελήσει να ασκήσει έφεση. Αυτή κατά τον κο Νύκτα, είναι και η τελευταία κίνηση από πλευράς του δήμου και από εκεί και πέρα το ελληνικό δημόσιο που καταλαμβάνει το χώρο παράνομα πρέπει να τον επιστρέψει.

"Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος εκεί. Πρέπει να καταλάβουμε πια ότι η ΒΙΑΛ πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως κέντρο. Ευτυχώς που έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη και χαίρομαι γι'αυτήν την απόφαση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Νύκτας.

 

 

Σχετικά Άρθρα