"Δούρειος Ίππος" τα κρουαζιερόπλοια για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/05/2024 - 15:51

Την κάθετη αντίθεση του Εργατικού Κέντρου Χίου στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων οποιαδήποτε Κυριακή, με ή χωρίς κρουαζιερόπλοιο, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας.

Μάλιστα χαρακτήρισε πρόφαση την απόφαση που ελήφθη πριν από αρκετούς μήνες από τον τότε δήμαρχο Χίου, Στ. Κάρμαντζη, μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 9 Ιουνίου με το επιχείρημα ότι θα έρθει κρουαζιερόπλοιο, κάτι που τελικά δεν προβλέπεται να γίνει, σε μια ημέρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι θα πρέπει χωρίς εμπόδια να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

"Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχει ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που δεν δηλώνονται γι'αυτήν την πρόσθετη απασχόληση", τόνισε υπεραμυνόμενος ότι η Κυριακή είναι ημέρα αργίας και θα πρέπει να διατηρηθεί ως τέτοια, καταγγέλλοντας τον πρώην υπουργό εργασίας Αδ. Γεωργιάδη, ότι επιχειρεί την κατάργησή της, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημάρχους μονομερώς (μετά από εισήγηση των εμπορικών συλλόγων) να αποφασίζουν για τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή.

Σήμερα αντιπροσωπία του εργατικού κέντρου Χίου θα παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσει από το Δήμαρχο, Γιάννη Μαλαφή να αναιρέσει την απόφαση του προκατόχου του.

eimaste_antithetoi_me_to_anoigma_ton_katastimaton_tin_kyriaki

Σχετικά Άρθρα