Δυο – δυο και στο Εφετείο Β. Αιγαίου

Locos και «φουσκωτό οπλοστάσιο» εκδικάζονται στη Μυτιλήνη
Τρί, 13/01/2015 - 15:44

Δρακόντεια τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας τις επόμενες ημέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, με αφορμή δύο πολύκροτες υποθέσεις η εκδίκαση των οποίων ξεκινά στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου.

Η πρώτη, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε χθες, αφορά στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της συμμορίας της Χίου με τα ανήλικα μέλη που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, με τη σύλληψη τότε 34 ατόμων.

Μεθαύριο Πέμπτη ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης σύλληψης δύο Ελλήνων και δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2013 ανοικτά της Χίου όταν στο φουσκωτό σκάφος που επέβαιναν, εντοπίστηκαν όπλα διαφόρων τύπων, εκρηκτικοί μηχανισμοί και τέσσερες χειροβομβίδες.

Οι… «Baby Locos»
Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό, οδηγήθηκαν χθες τρεις καταδικασθέντες για συμμετοχή στη συμμορία με τα ανήλικα μέλη που δρούσε στη Χίο και εξαρθρώθηκε το 2013.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινές φυλάκισης έως και επτά χρόνων στους επτά εκ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και είχε αθωώσει άλλους πέντε. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, το δικαστήριο είχε αποφανθεί πως «δεν επρόκειτο για μία συνύπαρξη ατόμων, αλλά συμμορία με δομή, οργάνωση, ιεραρχία και διάρκεια.

Στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία που δείχνουν τη δομή, την οργάνωση, την ιεραρχία και τη διάρκεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αναμενόταν μέχρι αργά το μεσημέρι να έπαιρνε αναβολή τριών ημερών και το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει την Τετάρτη το πρωί.

Το φουσκωτό με τα αντιαρματικά
Συνολικά 12 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την Πέμπτη, μέρα που ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης του οπλοστασίου που εντοπίστηκε σε φουσκωτό σκάφος τον Ιούνιο του 2013 ανοικτά της Χίου.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε ένα φουσκωτό και το προσέγγισε για «έλεγχο ρουτίνας».

Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Και οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, συνελήφθησαν, ενώ όπως έγινε γνωστό το σκάφος είχε κατεύθυνση την Τουρκία. Μάλιστα, ο ένας Έλληνας που είναι σπουδαστής στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Αργότερα έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο, όταν οι λιμενικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις δύο ανδρών κοντά στο σημείο όπου είχε αγκυροβολήσει το σκάφος.

Τότε, μετά από συναγερμό στον οποίο είχε τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και γενικά οι αστυνομικές υπηρεσίες ασφάλειας, ακολούθησαν δεκάδες προσαγωγές και οκτώ συλλήψεις.

 

Αναδημοσίευση από το emprosnet.gr

Σχετικά Άρθρα