Ε, ρε και νάμασταν... Κινέζοι!

Άρθρο του Σαράντου Πιτσιλαδή
Δευ, 27/01/2020 - 18:51

Πέρασε ο Οκτώβρης πολύ γρήγορα!! Μας βρήκε ο Νοέμβρης μα πέρασε κι αυτός! Έφυγε ο Δεκέμβρης και τώρα τελειώνει και ο Γενάρης στη Χίο! Ίσως να μας βρει το 2021 κι ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της μελέτης επισκευής της Παθολογικής πτέρυγας του Σκυλίτσειου!

Η ανάδοχος εταιρία του έργου είχε  μειοδοτήσει για να το πάρει με 56% έκπτωση!!!!!!

Έτσι οι εργασίες δεν άργησαν να σταματήσουν τον Οκτώβρη!!

Ανακάλυψαν επιπλέον εργασίες εκτός μελέτης!! Αλοίμονο!! Κανείς αρμόδιος  δε λέει τίποτα για την κατάσταση! Σιωπή από παντού!! Οι ανάγκες τεράστιες!!!! Οι ασθενείς στοιβάζονται όπου βρούνε, οι γιατροί και νοσηλευτές υποφέρουν και όλοι οι Χιώτες υποψήφιοι να νοσηλευτούν δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι!! Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο; 

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Ο ΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

Και όμως κάπου αλλού, σε χώρες όπως η Κίνα, που η σοβαρότητα είναι χαρακτηριστικό της κρατικής λειτουργίας, εκεί που προχειρότητα και ο αδιαφορία στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού τιμωρούνται αυστηρά, εκεί οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να έχουν έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ δυο νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη από τον κοροναϊό.

Τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών με πάνω από 1.000 εργάτες να δίνουν τα πάντα δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο για να είναι έτοιμο το νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου και να μπορεί να λειτουργήσει στις 3 του μήνα.

Πόσους αιώνες είμαστε πίσω εμείς , ειδικά στη Χίο, που μόνο μια επικαιροποίηση  μελέτης, ενός κρίσιμου για την υγεία του λαού έργου,  χρειάζεται για να γίνει από μερικούς μήνες ίσως και για μερικά χρόνια;

Συμπεριφορά που την έχουμε ξαναδεί βέβαια πολλές φορές! Πάντα σε βάρος του Χιώτη!! Έτσι δεν είναι κύριε Περιφερειάρχα;

 

Σχετικά Άρθρα