Εφορεία Αρχαιοτήτων : Στην Αστυνομία για να φύγουν οι νταλίκες από τη Σούδα

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 14/06/2024 - 14:18
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τη συνδρομή της αστυνομίας για την απομάκρυνση από τάφρο του Κάστρου της Χίου (στο τμήμα της Σούδας) των νταλικών και των επικαθήμενων οχημάτων, προερχόμενων από την Τουρκία με σκοπό την μεταφορά τους στην ενδοχώρα, θα ζητήσει η προϊσταμένη της Εφορείας Χίου, Όλγα Βάσση.

Το θέμα ανέδειξε πρόσφατα στη στήλη των «Αληθινών» στο alithia.gr o Γιάννης Τζούμας αναφερόμενος και σε αντιδράσεις περιοίκων, οι οποίοι, όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» η κα Βάσση, έφτασαν και στην εφορεία Αρχαιοτήτων ζητώντας λύση.

«Το ένα κακό φέρνει το άλλο», τόνισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, πάγια θέση της οποίας είναι ότι η τάφρος του φρουρίου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε ως χώρος στάθμευσης, ούτε ως χώρος διέλευσης οχημάτων, αρνούμενη για μια ακόμη φορά να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για ρίψη πετρελαϊκού, για να μην σηκώνεται η σκόνη.

Παρέπεμψε δε για τη λύση του προβλήματος στο έργο που έχει εντάξει ο δήμος στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης για την ανάπλαση της τάφρου, το οποίο χρηματοδοτείται ως μελέτη – κατασκευή, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα πλάνα του Δήμου για το πότε θα δρομολογηθεί.

Έτσι, προφανώς και αυτό το καλοκαίρι η κατάσταση στην περιοχή θα παραμείνει ως έχει, ενώ αναφορικά με το «νέο δεδομένο» των νταλικών, αναμένεται η δράση της αστυνομίας.

Η κα Βάσση πάντως γνωστοποίησε ότι συνομίλησε για το θέμα αρχικά με το Λιμενάρχη Χίου ο οποίος αρνήθηκε ότι παραπέμπει το λιμεναρχείο στη συγκεκριμένη περιοχή της νταλίκες από Τουρκία, που έχουν ενδιάμεσο σταθμό τη Χίο, λέγοντάς της – σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια- ότι το λιμεναρχείο κατέθεσε πρόταση να φεύγουν οι νταλίκες από τα Μεστά και να μην επιβαρύνεται η πόλη, όμως εκ του αποτελέσματος, δεν έγινε δεκτή.

Σχετικά Άρθρα