Εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες

Κάλεσμα Συλλόγου Δασκάλων στη συγκέντρωση της Παρασκευής
Τετ, 05/10/2016 - 16:06

«Δεν είναι ο εχθρός μας τα μικρά προσφυγόπουλα, δεν είναι εχθρός μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν την πατρίδα τους και εγκλωβίστηκαν εδώ !  Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα και όλοι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο το στηρίζουν.”, αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στο κάλεσμα που απευθύνει στους εκπαιδευτικούς μέλη του προκειμένου να συμμετάσχουν την Παρασκευής στη  συγκέντρωση για το προσφυγικό που οργανώνει στην πλατεία Βουνακίου το Ν.Τ. της ΑΣΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνει:  

 

«Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

-      Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-      Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

-      Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.»

 

ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΥΣ –ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ»

Σχετικά Άρθρα