Εκδήλωση μνήμης απολεσθέντων ναυτικών Ε.Ν. κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 01/09/2017 - 14:48

Εκδήλωση μνήμης των Απολεσθέντων Ναυτικών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου 2017, υπό τη αιγίδα της Περειφεριακής Ενότητας Χίου και της 'Ενωσης Βρονταδουσίων Αττικής, στην αυλή του Ναυτικού Μουσείου Χίου.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, προσκλητήριο νεκρών ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την πρόεδρο της Ένωσης Βρονταδουσίων Αττικής Ιωάννα Μπαλή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Αντιδήμαρχος Χίου Απόστολος Τζιώτης, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Δημόκριτος Κωνσταντάκος.

Σημειώνεται ότι στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, κάνοντας μία ιστορική αναφορά για τη συνδρομή της χιώτικης ναυτοσύνης την περίοδο 1939-1945, αναφέρθηκε στους εκατοντάδες χιώτες ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για στη σημαντική προσφορά τους για το τέλος του, τονίζοντας την αδιαφορία του υπουργείου Ναυτιλίας απέναντι στην πρότασή του, για την καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

328 ΧΙΩΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 2Ο ΠΑΓΚ ΠΟΛΕΜΟ

Σχετικά Άρθρα