Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Εκτέλεσης εργασιών της ΔΕΥΑΧ, επί της οδού Κόκκαλη από τη διασταύρωση με τη Λ.Αιγαίου

Παρ, 10/05/2019 - 17:45

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών της ΔΕΥΑΧ, επί της οδού Κόκκαλη από τη διασταύρωση με τη Λ.Αιγαίου (κατάστημα LA BUSSOLA) ως τη διασταύρωση με την οδό Χιώτη Ναυτικού που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13-05-2019 ως και την Τρίτη 14-05-2019, πρόκειται να ληφθούν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη χερσαία ζώνη λιμένα ως ακολούθως:

α) Βαρέα οχήματα που κατευθύνονται από Τελωνείο προς ξενοδοχείο Χανδρή, υποχρεωτικά θα στρίβουν δεξιά προς οδό Κανάρη. Εξαιρούνται τα οχήματα Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ από ώρα 07:30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. όπου στο ύψος του καταστήματος LA BUSSOLA, θα κατευθύνονται αντίστροφα κάνοντας χρήση της Λ. Αιγαίου μέχρι της έξοδό τους στην πύλη του Ναυτικού Ομίλου.

β) Δίκυκλα, επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα και μικρά Φ/Γ οχήματα που κατευθύνονται από Τελωνείο προς ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ, θα στρίβουν δεξιά προς την οδό Μιχάλων. Όσα οχήματα κινούνται με κατεύθυνση από Αεροδρόμιο προς λιμένα Χίου, θα τους επιτρέπεται κανονικά η κυκλοφορία με την επιφύλαξη ότι θα στρίβουν αριστερά επί της οδού Πατελίδα όταν υπάρχει η ανάδρομη κίνηση ενός οχήματος ΚΤΕΛ όπισθεν ξενοδοχείου ΧΑΝΔΡΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 07:05

Σε σωστό χρόνο όπως επιβάλλει το έθιμο, μετά την εορτή του Αγίου Νικολάου, ξεδιπλώνεται ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης με επίκεντρο την πλατεία, η οποία πάντως παραμένει με ανενεργό το συντριβάνι.

Διακρίνεται από δύο μεγάλα φωτεινά αστέρια αλλά και τον φωτισμό των πλατάνων, οι οποίοι σημειωτέον καθαρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει φυσικό φωτισμό αλλά παράλληλα να μηδενιστεί και ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις κλαδιών, όπως πολλάκις στο παρελθόν.

Ο στολισμός συνεχίζεται με τοποθέτηση ξύλινων οικίσκων, που περιβάλλονται από διακοσμητικά φυτά, με στόχο στον περιβάλλοντα χώρο τους να πραγματοποιηθεί σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων.

Πάντως από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα προκύπτει μια ωραία εικόνα που δίνει φως, χρώμα αλλά παράλληλα εκπέμπει και λιτότητα, χωρίς κραυγαλέους εντυπωσιασμούς.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα δώσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με συνέντευξη τύπου το πρωϊ της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αυτές δεν περιορίζονται στην πόλη αλλά επεκτείνονται και στα χωριά, με πρωτοβουλία των τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων. Μια τέτοια θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στην Κοινότητα Νεοχωρίου.

Τέλος στο γενικό γιορταστικό κλίμα συμμετέχουν εκ των πραγμάτων και πολλοί καταστηματάρχες, στολίζοντας αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα τους, χωρίς να μιμηθούν κακούς επαγγελματίες αλλά και ας τους χαρακτηρίσουμε… βιαστικούς πολίτες, που στόλισαν τα σπίτια τους από τις αρχές… Νοεμβρίου!!!