Εμπορικός Σύλλογος Χίου: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

ANAKOINΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ
Παρ, 29/04/2022 - 14:44

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, εν όψει της εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί τα μέλη του "να τιμήσουν", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "την ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων! Την ημέρα που επισφραγίστηκε η οχτάωρη εργασία με αιματηρούς αγώνες! Την ημέρα που κατοχυρώθηκε η κυριακάτικη αργία και αφιερώθηκε στην οικογένεια! Καλούμε τους συνάδελφους – εμπόρους να τιμήσουν την ημέρα διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών για τα οποία χάθηκαν ζωές!"

Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 2/5/2022.

Για την Πρωτομαγιά και η ΟΕΒΕ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"100 και πλέον χρόνια από τους αιματηρούς αγώνες του Σικάγο που δόθηκαν για την απόκτηση εργασιακών δικαιωμάτων , η σημαντικότητα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία που κρατεί ήδη δύο μήνες, εκτός από την απώλεια ανθρώπινων ζωών οδήγησε σε άνοδο των ήδη αυξημένων τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και την ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα να φέρει επαγγελματίες και εργαζόμενους σε δυσμενή θέση.

Παράλληλα, τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης κρίνονται ανεπαρκή για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην φτωχοποίηση χιλιάδες νοικοκυριά!

Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καλεί τα μέλη του να τιμήσουν τη σημαντική αυτήν ημέρα η οποία μας θυμίζει ότι αγωνιστές έχασαν τη ζωή τους για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ημέρα μνήμης για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας που είναι αφιερωμένη στον προσωπικό χρόνο, την οικογένεια και την ξεκούραση!

Ημέρα μνήμης που αποδεικνύει ότι χαμένος είναι ο αγώνας που δε δόθηκε ποτέ".

Σχετικά Άρθρα