Ένα ακόμα βήμα για την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Ψυχολόγων Χίου και του Ψυχιατρικού Ξενώνα Χίου στο Ομήρειο
Πέμ, 14/10/2021 - 10:18

Στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για την ψυχική υγεία, ο Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου, σε συνεργασία με τον Ψυχιατρικό Ξενώνα Χίου, διοργάνωσαν την προβολή της ταινίας «ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ» το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID.

Η προσέλευση του κοινού ήταν σημαντική, ενώ η ταινία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς  προέβαλε την εξέλιξη ενός ανθρώπου με διπολική διαταραχή και την προσπάθεια τόσο τη δική του όσο και του άμεσου κοινωνικού του περιβάλλοντος (οικογένεια, φίλοι) να τον βοηθήσουν να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και με «ΟΔΗΓΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ» να κάνει μια νέα αρχή. 

Στο τέλος της ταινίας έγινε πολύ σημαντική συζήτηση ανάμεσα σε ειδικούς της ψυχικής υγείας και κοινό, γύρω από θέματα όπως είναι η ανάπτυξη και αιτιολογία της ψυχικής νόσου, ο ρόλος της ψυχοθεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής, ο ρόλος των οικογενειακών σχέσεων, της εργασίας, του κοινωνικού συνόλου στην αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών.

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση του στίγματος για την ψυχική νόσο και στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.

Σχετικά Άρθρα