Έπεσαν οι υπογραφές για την ενοικίαση 7,5 στρεμμάτων του Χωρέμικου από το Δήμο

Γ. Μπελέγρης, αντιδήμαρχος Οικονομικών: Άμεσα εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και οργάνωση χώρου για δημιουργία πάρκινγκ
Δευ, 21/11/2022 - 12:09

Οριστικοποιήθηκε η ενοικίαση τμήματος 7,5 στρεμμάτων του Χωρέμικου, μετά και την έγκριση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δ. Χίου,  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο οποίο ο Δήμος θα κατασκευάσει οργανωμένο χώρο στάθμευσης.

Το παραπάνω γνωστοποίησε μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης αναφέροντας ότι άμεσα θα ξεκινήσουν από το Δήμο ενέργειες για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης που θα υποδείξει ποιες παρεμβάσεις (π.χ. τυχόν αντιδρομήσεις) πρέπει να γίνουν στην περιοχή για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου στάθμευσης αλλά και την κίνηση των οχημάτων.

Παράλληλα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα αναλάβει τα του σχεδίου που πρέπει να εκπονηθεί για την οργάνωση του χώρου, που σημαίνει 2η πύλη εξόδου οχημάτων, φωτισμός, χωροθέτηση οχημάτων.

Ο κος Μπελέγρης μίλησε για "ένα μεγάλο δώρο στην αγορά της Χίου αλλά και στους πολίτες" αφού ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης είναι στο κέντρο της πόλης και ευχαρίστησε τόσο την οικογένεια Χωρέμη, όσο και την κα Μελαχροινούδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την άμεση έγκριση της απόφασης ενοικίασης.

Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στα 4.500 ευρώ και η διάρκειά της είναι για 6 έτη με δικαίωμα ανανέωσης.

Σχετικά Άρθρα