Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Επί τόπου, εξυπηρέτηση ομογενών από την Αμερική

Στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας ενημερώνουν και υποψήφιους μετανάστες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ομογενών
Παρ, 06/11/2015 - 14:26

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους είχαν σήμερα Χιώτες ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Ένωσής τους και βρέθηκαν στο Ξενοδοχείο «Χανδρής», εκεί όπου στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας ανανέωσαν διαβατήρια, τακτοποίησαν υποθέσεις εγγραφής παιδιών τους στα αμερικανικά μητρώα, ζητήματα συνταξιοδότηση, social security κ.α.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, δήλωσε στην «Α» ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που λαμβάνει κατ’ έτος η Ένωση για να διευκολύνει τους ομογενείς μας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, ούτε να επιβαρύνονται περεταίρω οικονομικά – ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας- με ταξίδια στην Αθήνα για να διευθετήσουν τέτοιου είδους ζητήματα στην Πρεσβεία.

Τα στελέχη της Πρεσβείας θα παραμείνουν μέχρι τις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χανδρής», ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε ομιλία – ενημέρωσης Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αμερική.

«Πολλοί Χιώτες ζητούν πληροφόρηση από την Ένωση, αρκετοί ήδη έχουν μεταναστεύσει και δεν το έχουν μετανιώσει, ακόμη και μεγαλύτεροι στην ηλικία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επαγγελματικά αδιέξοδα στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Μπουρνιάς, λέγοντας ότι ανάλογη ενημέρωση, για όποιον ενδιαφέρεται, θα πραγματοποιηθεί στις 3.30μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Απαντά στις καταγγελίες του Γ. Παυλιδάκη και για τη μείωση της δυναμικότητας των βρεφονηπιακών ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου
Τρί, 18/06/2019 - 16:15

 

Δεν φταίει  το υλικό που τοποθετήθηκε στις παιδικές χαρές των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών  για τη συγκέντρωση εκεί των γατών , που με την... εντερική δράση τους έχουν καταστήσει απαγορευτική την έξοδο των παιδιών στον αύλειο χώρο, υπό το φόβο μετάδοσης ασθενειών.

Αυτό απάντησε σήμερα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Νίκος Λαμπρινούδης, σχετκά με τα όσα ανέφερε προ ημερών στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Φλοίσκου, Γιώργος Παυλιδάκης.

«Το γαρμπίλι με το συνθετικό υλικό που έχει τοποθετηθεί πληροί τις προδιαγραφές και δεν είναι αυτό που προσελκύει τα συμπαθή τετράποδα. Απλά στη Χίο, όπως είναι γνωστό, έχουμε πολλές αδέσποτες γάτες», ανέφερε ο κος Λαμπρινούδης επισημαίνοντας ότι μεγαοποιείται το θέμα.

Προκειμένου ωστόσο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφού οι παιδικές χαρές αντικαταστάθηκαν με νέες πιστοποιημένες, για να μπορούν να τις χαίρονται τα παιδιά και όχι τελικά να μην τις χρησιμοποιούν, ο κ. Λαμπρινούδης ανέφερε ότι συνεργάζονται  με κτηνίατρο προκειμένου να βρουν τρόπους απομάκρυνσης των γατών.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου απάντησε και στις αιχμές του κου Παυλιδάκη ότι η δημοτική αρχή ολιγώρησε στο ζήτημα της προσαρμογής των παιδικών σταθμών στις προδιαγραφές που θέτει το νέο Προεδρικό Διάταγμα με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να μειωθεί η δυναμικότητα φιλοξενίας παιδιών και βρεφών.

«Οι χώροι είναι σταθεροί δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι στις υφιστάμενες υποδομές, όμως φροντίσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέους παιδικούς σταθμούς. Εκτιμούμε πάντως ότι το επόμενο έτος θα είναι κατά 50 με 60 λιγότερα τα παιδιά που θα γίνουν δεκτά. Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να καλυφθούν περισσότερα παιδιά και να παρέχονται καλές υπηρεσίες», κατέληξε ο κος Λαμπρινούδης.