Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Επί τόπου, εξυπηρέτηση ομογενών από την Αμερική

Στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας ενημερώνουν και υποψήφιους μετανάστες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ομογενών
Παρ, 06/11/2015 - 14:26

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους είχαν σήμερα Χιώτες ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Ένωσής τους και βρέθηκαν στο Ξενοδοχείο «Χανδρής», εκεί όπου στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας ανανέωσαν διαβατήρια, τακτοποίησαν υποθέσεις εγγραφής παιδιών τους στα αμερικανικά μητρώα, ζητήματα συνταξιοδότηση, social security κ.α.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, δήλωσε στην «Α» ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που λαμβάνει κατ’ έτος η Ένωση για να διευκολύνει τους ομογενείς μας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, ούτε να επιβαρύνονται περεταίρω οικονομικά – ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας- με ταξίδια στην Αθήνα για να διευθετήσουν τέτοιου είδους ζητήματα στην Πρεσβεία.

Τα στελέχη της Πρεσβείας θα παραμείνουν μέχρι τις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χανδρής», ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε ομιλία – ενημέρωσης Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αμερική.

«Πολλοί Χιώτες ζητούν πληροφόρηση από την Ένωση, αρκετοί ήδη έχουν μεταναστεύσει και δεν το έχουν μετανιώσει, ακόμη και μεγαλύτεροι στην ηλικία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επαγγελματικά αδιέξοδα στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Μπουρνιάς, λέγοντας ότι ανάλογη ενημέρωση, για όποιον ενδιαφέρεται, θα πραγματοποιηθεί στις 3.30μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.