Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Επί τόπου, εξυπηρέτηση ομογενών από την Αμερική

Στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας ενημερώνουν και υποψήφιους μετανάστες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ομογενών
Παρ, 06/11/2015 - 14:26

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους είχαν σήμερα Χιώτες ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Ένωσής τους και βρέθηκαν στο Ξενοδοχείο «Χανδρής», εκεί όπου στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας ανανέωσαν διαβατήρια, τακτοποίησαν υποθέσεις εγγραφής παιδιών τους στα αμερικανικά μητρώα, ζητήματα συνταξιοδότηση, social security κ.α.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, δήλωσε στην «Α» ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που λαμβάνει κατ’ έτος η Ένωση για να διευκολύνει τους ομογενείς μας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, ούτε να επιβαρύνονται περεταίρω οικονομικά – ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας- με ταξίδια στην Αθήνα για να διευθετήσουν τέτοιου είδους ζητήματα στην Πρεσβεία.

Τα στελέχη της Πρεσβείας θα παραμείνουν μέχρι τις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χανδρής», ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε ομιλία – ενημέρωσης Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αμερική.

«Πολλοί Χιώτες ζητούν πληροφόρηση από την Ένωση, αρκετοί ήδη έχουν μεταναστεύσει και δεν το έχουν μετανιώσει, ακόμη και μεγαλύτεροι στην ηλικία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επαγγελματικά αδιέξοδα στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Μπουρνιάς, λέγοντας ότι ανάλογη ενημέρωση, για όποιον ενδιαφέρεται, θα πραγματοποιηθεί στις 3.30μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 07:50

Έτσι μια απλή αλλαγή ονόματος είναι και... χρώματος αρκεί να μην το βλέπει κανείς συναισθηματικά .

Αναφερόμαστε στο πλοίο o"ZEUS D" που πραγματοποιεί ταξίδια στην Σύμη και δεν είναι άλλο από το πλοίο "ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙ" το σκάφος που από το 1982 έως το 2006 ήταν ο καθημερινός ομφάλιος λώρος των Οινουσσών με την Χίο.

Καλοτάξιδο και ως... Ζεύς.