Χίος, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

Επιχείρηση στείρωσης γατών στα Μεστά

Τετ, 07/02/2018 - 16:20
Φωτο μετά τις... στειρώσεις

Η πρωτοβουλία των Μεστουσών να στειρώσουν αδέσποτες γάτες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία! Το συντονισμό των στειρώσεων ανέλαβαν ο Πρόεδρος του χωριού με μια ομάδα νέων, με στόχο τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων γατών του χωριού.

Το ποσό που χρειάστηκε, καλύφθηκε εξ ημισίας από χρήματα-δωρεές όλου του χωριού και το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου.

Οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Εμμανουήλ Βουγαζιανό στο κτηνιατρικό του κέντρο anima.

Στειρώθηκαν στο σύνολο 20 γάτες, που χαίρουν άκρας υγείας, οι οποίες επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, συνεχίζοντας τον κύκλο ζωής τους! Μια κίνηση ανθρωπιάς και πολιτισμού, άξιας συγχαρητηρίων από ένα υπέροχο χωριό!

Ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση... γιατί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων αφορά όλους μας!

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 25/09/2018 - 16:20

Στις 11.00 π.μ. σήμερα, συνοδεία Αρχιμανδρίτη, που έχει στην Ιερατική ευθύνη του την Μονή του Αγίου Μηνά, επέστρεψε το οστούν μικρού παιδιού, θύματος των θηριωδιών των Οθωμανών στην Μονή του Αγίου Μηνά στη σφαγή του 1822, που είχε κλαπεί την περασμένη Πέμπτη από δύο Ορθόδοξους Ιερείς της Ανδρου.

Το κρανίο βρέθηκε στην κατοχή του ενός απ’ αυτούς από την Αστυνομία, που άσκησε σχετική δίωξη, μετά από μήνυση της Ηγουμένης της Μονής Φιλοθέης.

Αγνωστη παραμένει η τιμωρία του Ιερέα ή των Ιερέων, από τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου.