Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

Εργα στον δρόμο προς τον Βροντάδο

Πέμ, 13/09/2018 - 17:39

 

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Ενίσχυση δικτύου χαμηλής τάσης Υ/Σ 24 Χίου και Υ/Σ 120 Χίου από δίκτυο γυμνών αγωγών σε δίκτυο συνεστραμμένου για βελτίωση ποιότητας ενέργειας», θα διακοπεί η κυκλοφορία  το χρονικό διάστημα από τις 07:00 έως τις 15:30 την Κυριακή 16/9/2018 στις παρακάτω οδούς της πόλης της Χίου.

 

 1. Στην οδό Καραολή και Δημητρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βροντάδο.
 2. Στην οδό Καλουτά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βροντάδο, από την συμβολή της Καλουτά με την Αγίου Ελευθερίου έως την συμβολή της Καλουτά με την οδό Πατριάρχου Κοκκώδη.
 3. Στην οδό Αγίου Ελευθερίου.
 4. Στην οδό Γυμνασιάρχου Αναστασιάδη.

 

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας  θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων.  Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση  των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 13/11/2018 - 15:36

Σε απάντηση δημοσιευμάτων της κ. Μαρίας Ξύδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικές εφημερίδες σε βάρος των συναδέλφων Παντελή Ι. Σαλλιάρη και Γιώργη Μαστοράκη, το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της 10ης Νοεμβρίου 2018 ομόφωνα αποφασίσαμε:

 

 • Στηλιτεύουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς της αρχιτέκτονος κ. Μαρίας Ξύδα στις αναρτήσεις που έχει κάνει στο facebook και τη δημοσίευση στην «Αλήθεια». Η επιστημονική έρευνα δεν έχει στεγανά και αναπτύσσεται με την εξής λογική : Καθένας ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος και συνεχίζει την έρευνα. Δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ο καθένας ιδιοκτησία του ούτε τα «βοτσαλωτά» ούτε τα «ξυστά». Είναι κτήμα του κατοίκων του κάθε «χωριού», βαθέως ή ρηχού.

 

 • Ο Παντελής Ι. Σαλλιάρης έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα θέματα αρκετές φορές στο παρελθόν:
  • Στα πολιτιστικά προγράμματα «Μαθηματικά και Πολιτισμός» του 1ου ΓΕΛ Χίου απο το 2007.
  • Στο συνέδριο της ΕΜΕ στη Χαλκίδα το 2012 σε συνεργασία με τους Γιάννη Ράλλη και Λευτέρη Μίμαρο.
  • Σε  ημερίδα το 2014 στο 4ο Γυμνάσιο που διοργανώθηκε από το Σχ. Σύμβουλο Γιάννη Ράλλη.
  • Κάθε χρόνο στην τάξη, σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

 • Στη συγκεκριμένη παρουσίαση, αν και δεν όφειλε, στη βιβλιογραφία στο τέλος ανέφερε το έργο της κ. Ξύδα, «Τα μαθηματικά στη Λαϊκή τέχνη της Χίου». Βεβαίως η κ. Ξύδα ή δεν το παρατήρησε, ή δεν θέλησε να το παρατηρήσει.

 

 • Η επιλογή των όποιων μοτίβων για την διδασκαλία, υπαγορεύεται από το αντικείμενο που διδάσκεται (συμμετρία, κατασκευές, εμβαδά κλπ) και κανένας δεν θα υποδείξει ποιό θα είναι αυτό, πέραν του διδάσκοντα.

 

 • Η αναφορά στα συγκεκριμένα μοτίβα δεν έχει νόημα καθόσον παρουσιάστηκε η διαδικασία κατασκευής με αυστηρά γεωμετρικό τρόπο όπως διδάχθηκε στο εργαστήριο.

 

 • Δεν κατανοήσαμε ποτέ την εμπλοκή του Γιώργη Μαστοράκη στο όλο ζήτημα. Το θέμα που ανέπτυξε ο Γιώργης στην διημερίδα της 2 και 3 / 11 / 18 δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις δραστηριότητες της κ. Ξύδα.

 

Μετά από τα παραπάνω είναι προφανές ότι απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας  και τουλάχιστον μια δημόσια συγγνώμη στα ίδια μέσα (εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα) τα οποία χρησιμοποίησε.

Αυτό το τελευταίο είναι προϋπόθεση για τη συνέχεια οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας της κ. Μαρίας Ξύδα, με ένα επιστημονικό σωματείο όπως η Ε.Μ.Ε  που σέβεται τον εαυτό του και υπηρετεί τη Μαθηματική Παιδεία.

 

Για την Δ.Ε του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε

 

Ο Αντιπρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

 

Γιάννης Ράλλης                                                                     Ελευθέριος Ανταράκης