Ε.Βλυσίδου: "Σήμερα αν χρειαστεί έχει η νεολαία μας έναν Ιάσονα Καλαμπόκα;"

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/09/2018 - 14:12

Τιμή στον Ιάσονα Καλαμπόκα, που θυσιάστηκε στα 26 του χρόνια  το 1944  για την μητέρα Ελλάδα ,απέδωσε η Χίος, στην οποία έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Με μια λιτή επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του, στο πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου»  πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τίμησαν το παλικάρι που θυσίασε τα νιάτα του για να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να ζήσουν ελευθέρα.

«Πόσοι από μας μιλάμε στα παιδιά μας για την θυσία του Ιάσονα Καλαμπόκα;», ανέφερε με νόημα η εκπαιδευτικός και διευθύντρια της Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου, στην σύντομη  αλλά άκρως περιεκτική ομιλία της στην εκδήλωση.

«Ο Ιάσονας Καλαμπόκας επέλεξε να έρθει εδώ, όντας μόνο 8 μήνες στην Αντίσταση, για να ανακαλύψει και να εξουδετερώσει το δίκτυο κατασκοπίας και αντικατασκοπίας Αιγαίου που είχε έδρα την Χίο. Μπορούσε να  μείνει στην πατρίδα του, αλλά το νήμα του ηρωισμού είναι συνυφασμένο με την ευψυχία, την ελευθερία και την ευθύνη επιλογής», τόνισε η κ.Βλυσίδου.

«Σήμερα αν χρειαστεί, κάτι που απευχόμαστε όλοι, αλλά αν χρειαστεί έχουμε φροντίσει να παιδαγωγήσουμε την νεολαία έτσι ώστε να έχουμε έναν Ιάσονα Καλαμπόκα;» αναρωτήθηκε η διευθύντρια της Δευτ/θμιας  σε μια προσπάθεια προβληματισμού και αφύπνισης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

timitiki_ekdilosi_gia_ton_iasona_kalampoka

Σχετικά Άρθρα