Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Φτάσαμε στα... μισά για να έχουμε ένα ικανοποιητικό ύψος βροχής

Από 30 έως 40 εκ. στους περισσότερους σταθμούς
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/01/2018 - 14:43

Οι βροχές του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη αποδείχθηκαν αρκετά καλές, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι βροχομετρικοί σταθμοί στο νησί μας, έχοντας ήδη πιάσει ένα μέσο όρο βροχής που κυμαίνεται από τα 25 έως τα 45 εκατοστά.

Μάλιστα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως σημειώνει ο Σίμος Καραολάνης που παρακολουθεί από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης τα συγκεκριμένα δεδομένα των βροχομετρικών σταθμών, που λειτουργούν σε εθελοντική βάση, φέτος είχαμε περισσότερες βροχοπτώσεις, με διαφορά περίπου 20 εκατοστών, όσον αφορά το ύψος βροχής. Ωστόσο τόνισε ότι πέρσι καλύτερη βροχερή περίοδος ήταν εκείνη μετά τον Ιανουάριο, ενώ γενικά διαπιστώνεται ότι περνώντας τα χρόνια υπάρχει μια μετατόπιση των βροχών, από το Νοέμβρη και μέχρι τον Φλεβάρη.

Αναλυτικά οι μετρήσεις κατά σταθμό (σε παρένθεση οι μετρήσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι)

Νέα Μονή 40 εκ. (22 εκ.)

Καρυές 36,5 εκ. (20 εκ.)

Καρδάμυλα 45 εκ. (18 εκ.)

Άγιοι Σαράντα 30,5 εκ. (15 εκ.)

Βαβύλοι 37,5 (19 εκ.)

Πυργί 40,5 εκ. (13 εκ.)

Πόλη 29 εκ. (15 εκ.)

Βολισσός 25 εκ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο νησί μας, έχοντας ως δεδομένο τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το νερό, ένα καλό ύψος βροχής για να είναι ποιοτικά καλό το παρεχόμενο νερό στην κατανάλωση, είναι - κατά τον κ. Καραολάνη - τα 80 εκ. όταν σε άλλες περιοχές αυτό το επιτυγχάνουν με πολύ λιγότερες βροχές.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 15:46

Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

H Aστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.