Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Η εκκλησία δεν χωρίζει τους ανθρώπους

Βοηθήματα σε όλα τα παιδιά της Βολισσού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 22/07/2014 - 18:20

Ενα σαφέστατο Αντιρατσιστικό μήνυμα ήταν το τελευταίο του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, στο πέρας της Πανυγηρικής Θείας Λειτουργίας στο Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, λίγο πριν ανακοινώσει παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ Τάσου Νεράντζη, που έρχεται επί 22 συνεχή χρόνια στον γιορτασμό(!) των Βουλευτών Σταμάτη Κάρμαντζη και Κώστα Τριαντάφυλλου, του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού και πυκνού εκκλησιάσματος ότι μέρος των εσόδων του Προσκυνήματος θα δοθεί με τη μορφή χρηματικού βοηθήματος, κάτι που έγινε επιτόπου στους μαθητές της Βολισσού. Το βοήθημα αυτό είπε έχει συμβολικό χαρακτήρα, δίνεται στο μέλλον της περιοχής, στους μαθητές, στα νέα παιδιά, τα βλαστάρια της περιοχής, αυτά που θα την ξαναζωντανέψουν και δίνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς καμιά διάκριση, γιατί οι διακρίσεις δεν αφορούν την Ορθόδοξη πίστη μας. Ολοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού, η εκκλησία μας δεν χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα και την εθνικότητα τους, όποιος χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι με το Χριστό είπε με νόημα και επειδή αυτό πιστεύει και επειδή είδε ότι εκτός επισήμων, αλλά μέσα στο εκκλησίασμα ήταν παρόν ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της "Χρυσής Αυγής" και ταυτόχρονα υπόδικος για σειρά εγκληματικές πράξεις, Αντώνης Γρέγος, Χιακής καταγωγής. Φαίνεται κατέληξε, σε κάποιους περίεργο αλλά δεν είναι, εμείς που θα δώσομε και τη ζωή μας για την πατρίδα μας, αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, την πατρίδα του κάθε ανθρώπου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 13:16

Eκδήλωση τιμής και μνήμης για το Χιώτη ήρωα, Κώστα Περρίκο θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Χίου  το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ. στην Καλλιμασιά.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση και Τρισάγιο στο χώρο της προτομής του Κώστα Περρίκου στην ομώνυμη οδό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Κατάθεση Στεφάνων και η ομιλία από το Σμήναρχο Παντελή Βατάκη στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΡΟΟΔΟΣ» Καλλιμασιάς.

 

 

Λίγα λόγια για τον Κώστα Περρίκο:

 

Ο Κώστας Περρίκος αποτελεί μία σημαντική προσωπικότητα του νησιού μας . Γεννήθηκε τον Απρίλη του 1905 στο χωριό Καλλιμασιά της Χίου και εκτελέσθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το 1943. Ο βίος του ήταν δύσκολος από τα παιδικά του χρόνια έως και τον μαρτυρικό του θάνατο. Απέκτησε τρία παιδιά με την Μαρία το γένος Δεληγεώργη.

Ο Κώστας Περρίκος ήταν δημοσιογράφος, εργάτης, έμπορος, στρατιώτης και ρήτορας. Μισούσε τους δυνάστες της πατρίδας και προστάτευε τους αδυνάτους. Περιφρονούσε το θάνατο και αυτοσκοπός της ζωής του ήταν ο αγώνας για την Ελλάδα, την οποία λάτρευε.