Χίος, Πέμπτη 6 Αυγούστου

Η καλή ημέρα για αιμοδοσία από το πρωί φαίνεται

Ήδη συγκεντρώθηκαν 27 φιάλες αίματος και η προσπάθεια συνεχίζεται
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/06/2020 - 10:40

Περισσεύουν σήμερα τα χαμόγελα στο χώρο του Ομηρειου όπου είναι σε εξέλιξη από το πρωί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας (14 Ιουνίου), η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.

Μέσα στις δύο πρώτες ώρες συγκεντρώθηκαν ήδη 27 φιάλες αίματος, ο στόχος είναι αριθμός τους να φτάσεις τις 100, κάτι που είναι πολύ πιθανό, αφού εκτός των πολιτών στο χώρο βρίσκονται και αρκετοί εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, όπως λιμενικοί και αστυνομικοί.

Η προσέλευση είναι συνεχής και η αιμοληψίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 μ.μ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές η αυτάρκεια και η ενίσχυση των αποθεμάτων σε αίμα αποτελεί αδήριτη ανάγκη ειδικότερα αυτήν τη περίοδο λόγω covid-19.

Υπενθυμίζεταί ότι η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε από το 2012 και από τότε επαναλαμβάνεται, με ιδιαίτερη επιτυχία, κάθε χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 17:41

Τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (5/8) ο διακεκριμένος αστροφυσικός χιακής καταγωγής Σταμάτης Κριμιζής.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων για την επιστήμη, τον τόπο και την χώρα μας και επισφραγίστηκε η καλή σχέση και η φιλία που χρόνια τους συνδέει.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Κριμιζή για το σπουδαίο και πολυεπίπεδο επιστημονικό του έργο που καταξιώνει τόσο τη χώρα αλλά και το νησί μας διεθνώς.

Ο κ. Κριμιζής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όντας γνωστός λάτρης της Χίου δήλωσε τη στήριξη του σε κάθε προσπάθεια υπέρ του τόπου μας.