Η πιο μερακλίδικη Βασιλόπιτα της χρονιάς από τους Ερασιτέχνες Αλιείς Χίου

Το ζεϊμπέκικο του... Φουρτούνα, ο καπετάν Ανδρέας Ζέπος κι... ας είναι καλά η τράτα μας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 26/01/2020 - 08:33

Την πιο μερακλίδικη Βασιλόπιτα της χρονιάς...έκοψε και φέτος ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2020 στο κέντρο διασκεδάσεως ''Χάραμα''!

Με χορό και τραγούδι και με άφθονα φρέσκα ψάρια πρώτης ποιότητος παραγαδίσια που χάρισαν στο κοινό με τη λαχειοφόρο κλήρωση της βραδιάς, οι πάντα ανοιχτοχέρηδες και χαμογελαστοί ψαράδες...ξεκίνησαν και τη φετινή χρονιά με πολύ κέφι...στην ετήσια καθιερωμένη Χοροεσπερίδα τους...που δικαίως μπορούμε να την τιτλοφορήσουμε...''Καπετάν Αντρέα Ζέππο χαίρομαι όταν σε βλέπω''!!!

 Φέτος τιμήθηκε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης για την αμέριστη προσφορά και συμπαράστασή του στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων όταν ήταν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου και όπως δήλωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου την ίδια φροντίδα και στήριξη βλέπουν οι Ερασιτέχνες Αλιείς και από τον τωρινό Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου Κυριάκο Ζωάνο που επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρματζης ευχαρίστησε το Σύλλογο και τόνισε ότι για εκείνον ''είναι ύψιστη τίμη η αναγνώριση του από τέτοιους ανθρώπους αγνούς με καθαρά χέρια''!!!

 Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων έκοψε η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη που ευχήθηκε μια καλή χρονιά με καλές θάλλασες και αφιέρωσε το κομμάτι της απ' τη Βασιλόπιτα που πρόσφερε και σε εκείνη ο Σύλλογος...σε όλους τους συναδέλφους της στο Λιμεναρχείο που ''αδιαλείπτως και νυχθημερόν εργάζονται κι αγωνίζονται με φιλότιμο και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο τους''!

  Την τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρματζη παρέδωσε ο Νίκος Φουρτούνας Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και ιδρυτικό μέλος του.

  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Δημήτρης Φαράκλας, ο Αντιπρόεδρος Τζίμης Διλμπόης, ο Γραμματέας Παντελής Ρούλης, ο Έφορος Αντώνης Διοματάρης και ο Ταμίας Τάκης Φουρτούνας, ευχήθηκαν την καλή χρονιά σ' όλο τον κόσμο όταν προλόγισαν την εκδήλωση,και δήλωσαν εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου συμπαράσταση στο έργο του Δήμου και του Λιμεναρχείου Χίου για εξορμήσεις καθαρισμού ακτών και πολλά άλλα...όπως άλλωστε κάνουν πάντα με προθυμία.

 Στην κλήρωση δόθηκαν ως δώρα φέτος, ένα Χρυσό Φλουρί Κωνσταντινάτο από το κατάστημα ''Τραυλού'' και μία πραγματικά μεγάλη τσιπούρα τριάμιση κιλά (3,5 κιλά) προσφορά του ερασιτέχνη ψαρά Μανώλη Μητσόλη που την έπιασε και τη χάρισε στο Σύλλογο...

  Την όμορφη βραδιά έκλεισε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Φουρτούνας που χόρεψε το μοναδικό και απαράμιλλο ζεϊμπέκικό του ανάμεσα στις φωτιές...το ''ζεϊμπέκικο του Φουρτούνα'' που σήκωσε όλο τον κόσμο στην πίστα για παλαμάκια...

   Όλος ο κόσμος το χάρηκε με την καρδιά του, με καλό φαγητό και χαρούμενο κλίμα στο κοσμικό κέντρο Χάραμα της οικογένειας Δόλωμα στο Κοντάρι...και χόρεψε με τους Ερασιτέχνες Αλιείς μέχρι πρωίας με το υπέροχο μουσικό πρόγραμμα της Ορχήστρας ''Πιπίδη-Παπαχριστόπουλου''.

Κι έτσι δόξα το Θεό ξεκίνησε με κέφι κι ελπιδοφόρα η νέα χρονιά για τους Ερασιτέχνες Αλιείς Χίου με την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας και την πραγματοποίηση της πραγματικά όμορφης και ξεχωριστής χοροεσπερίδας τους...με πολλά θετικά μηνύματα...γιατί...όπως λένε και οι ψαράδες...''ας ειν' καλά η τράτα μας''!...

Δημ. Ζαφείρης

  

kopi_pitas_erasitehnon_alieon

Σχετικά Άρθρα