Χίος, Τρίτη 12 Νοεμβρίου

"Η τήρηση του Κ.Ο.Κ είναι ζωή , δεν είναι... γλυκό" από την Τροχαία Χίου

ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 13/08/2019 - 14:25

Με κεντρικό σύνθημα «Η τήρηση του Κ.Ο.Κ είναι ζωή, δεν είναι… γλυκό», το τμήμα Τροχαίας Χίου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης ενημερωτική καμπάνια μοιράζοντας φυλλάδια προς τους οδηγούς, προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή στην τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας ενόψει και της αυξημένης κίνησης του Δεκαπενταύγουστου.

Ικανοποιημένος ως προς την «μικρή» αλλά ουσιαστική αλλαγή στην νοοτροπία των οδηγών, κυρίως στην χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας εμφανίστηκε ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Χίου Παντελής Καλανδρόπουλος.

«Έχει συμπληρωθεί ένα δίμηνο από την αυστηρή επιβολή κυρώσεων σε οδηγούς για την χρήση κράνους και ζώνης και βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική συμμόρφωση των οδηγών», ανέφερε ο κ.Καλανδρόπουλος συμπληρώνοντας ότι  η αλλαγή νοοτροπίας φαίνεται κυρίως στους νέους οδηγούς.

«Όλη η προσπάθεια που έχει καταβληθεί τόσο με ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία, αλλά και καμπάνιες φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει», υπογράμμισε ο διοικητής της Τροχαίας.

Παράλληλα ενόψει  του Δεκαπενταύγουστου και της αυξημένης κίνησης οχημάτων ο κ.Καλανδρόπουλος  ζήτησε από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον κώδικα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο διοικητής της Τροχαίας Χίου στους οδηγούς που προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο  τους στην θάλασσα, κυρίως στις περιοχές Βροντάδου, Αγ. Φωτεινής και Μέγα Λιμνιώνα, αφήνουν τα αυτοκίνητα τους πάνω στον δρόμο με αποτέλεσμα να   δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων κυρίως σε περιπτώσεις ανάγκης ( ασθενοφόρων ή Πυροσβεστικών).

«Την προηγούμενη Κυριακή ήμουν μπροστά σε γεμάτους δρόμους από οχήματα παρκαρισμένα και από τις δυο πλευρές στην Αγ.Φωτιά ενώ ταυτόχρονα ο δεύτερος δημοτικός χώρος στάθμευσης ήταν άδειος», τόνισε ο Παντελής Καλανδρόπουλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 12/11/2019 - 06:40

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και είμαστε υπερήφανοι για τις Ναυτικές Ακαδημίες μας.

Οι Σπουδαστές με πολλά περιθώρια βελτίωσης πάντα, έχουν ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης, που θ τους χρειαστεί αύριο όταν τα ταξιδέψουν την ελληνική σημαία στα πέρατα της Οικουμένης.

Έτσι ως ενθύμιο μνήμης ας κρατήσουν αυτές τις φωτογραφίες του Κωστή Αναγνώστου από την παρέλαση τους προς τιμήν των "Ελευθερίων" της Χίου στις 12 Νοεμβρίου 2019.