Ιατρικός Σύλλογος Χίου: "Είμαστε εδώ για όποιον φορέα ζητήσει την βοήθεια μας για την πανδημία"

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΝΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/09/2020 - 15:51

Να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας, τόνισαν σε συνέντευξη τους τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, συμπληρώνοντας ότι η τήρηση των απλών κανόνων θα μας ακολουθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γιάννη Μανάρα τα μέλη του συλλόγου είναι στην διάθεση όλων των φορέων της Χίου που ζητούν ενημέρωση για τον covid 19 και τις γενικές οδηγίες.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο κανείς δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής την βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου για την διαχείριση της πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι χειρισμοί δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Η λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Πένη Ζώρζου αναφέρθηκε στον κορωνοϊό λέγοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο τονίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο πληθυσμός είναι να εφαρμόζει μέτρα αυτοπροστασίας, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ. προκειμένου όχι μόνο να μην νοσήσει αλλά και να μην μεταφέρει τον ιό.

Αναφορικά  με την εικόνα της Χίου η κ. Ζώρζου τόνισε ότι η εικόνα παραμένει καλή με τα κρούσματα να είναι 36 από τα οποία έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν μόλις 5 ασθενείς με τους 4 να έχουν πάρει εξιτήριο.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο, σύμφωνα με την κ. Ζώρζου είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώνεται και στον ιδιωτικό τομέα η εξέταση για κορωνοϊό, κάτι που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε θα αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο Χίου.

Στην επιστροφή στην κανονικότητα κυρίως των μαθητών εστίασε η ειδική παθολόγος Ευτυχία Μυτιληναίου τονίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να ενταχθούν στο σχολείο με ασφάλεια και υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας ότι απευθύνεται έκκληση προς τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Παράλληλα η κ. Μυτιληναίου τόνισε ότι το τρίπτυχο, μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή χρήσης αντικειμένων με άλλους, είναι το κομβικό σημείο που θα επιτρέψει την επιστροφή των παιδιών με ασφάλεια στις σχολικές μονάδες.

Και τα τρία μέλη του Ιατρικού Συλλόγου στην συνέντευξη τόνισαν ότι η τήρηση των οδηγιών από τους ιατρούς, θα βοηθήσει όλο τον πληθυσμό, ενώ αναφορικά με τις θεωρίες συνομωσίας που υπάρχουν απάντησαν ότι αν αφορά επιστήμονες θα πρέπει να διώκονται.

 

iatrikos_syllogos_hioy_poly_kali_i_eikona_tis_hioy_stin_exelixi_tis_pandimias

Σχετικά Άρθρα