Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Ημέρα των πυρκαγιών

Σάβ, 11/04/2020 - 13:57

Η αναγκαστική αργία οδηγεί σε εργασίες στην ύπαιθρο και αυτές σε πυρκαγιές.

Έτσι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκαν σήμερα δύο πυρκαγιές μία στις 11.00 π.μ. στα Γρίδια, που σβήστηκε ύστερα από μιά ώρα καίγοντας χορτολιβαδική έκταση και μία στην 1.00 μ. σε αγροτική και Δασική περιοχή μεταξύ Αναβάτου και Αυγωνύμων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και οι δύο πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν με δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντών.

4.30 μ.μ. Η φωτιά διατηρεί ένα μικρό ενεργό μέτωπο Δυτικά του Αναβάτου, κυρίως ανάμεσα σε σημεία που είχαν καεί και σε προηγούμενες πυρκαγιές. αναμένεται να σβηστεί από πεζοπόρο τμήμα.

6.49 μ.μ. Πλήρη κατάσβεση. Κάηκαν 250 στρέμματα κυρίως δασικών εκτάσεων που είχαν καεί ξανά το 2012. Στη διάρκεια της πυρκαγιάς τρυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο ο πρόεδρος του Αναβάτου Γιώργης Φιστές.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας