Κάλεσμα στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς απο την ΑΔΕΔΥ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 29/04/2022 - 15:16

Σε Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή, στην πλατεία Βουνακίου στις 11 το πρωί καλεί  Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Το πλαίσιο διεκδίκησης επικεντρώνεται κατά της ακρίβειας, της φορολογικής επιβάρυνσης και στην άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Χίου Παναγιώτης Νικήτας, 100 και πλέον χρόνια μετά τους ηρωικούς αιματηρούς αγώνες του Σικάγο, την κατάκτηση του 8ώρου και στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προκάτοχοί της, καταργούν την αμοιβή των υπερωριών, θεσπίζουν τη 10ωρή εργασία και μισθό 500€, ξηλώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση.

Τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης με ελαστικές συμβάσεις εργασίας και χαμηλό μισθό κάλεσε στην απεργιακή συγκέντρωση ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου Άρης Μιχαλάκης, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα έκανε και ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου Δημήτρης Πουλιανός.

Στο περιθώριο της συνέντευξης το μέλος της Ταξικής Ενότητας του σωματείου Οικοδόμων Ξενοφών Αξιώτης τόνισε ότι με τους αγώνες οι οικοδόμοι πέτυχαν σημαντικές αυξήσεις στην νέα κλαδική σύμβαση.

kalesma_stin_apergiaki_sygkentrosi_stin_plateia_voynakioy

Σχετικά Άρθρα