Το καλοκαίρι χωρίς σύνδεση με Πειραιά οι Οινούσσες

Με διαγωνισμό το έργο στο λιμάνι, παρά το αίτημα του Δημάρχου, Γ. Δανιήλ να γίνει με απευθείας ανάθεση
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/05/2022 - 15:27

Κάθε λιμάνι και καημός, λέει το τραγούδι και ο καημός στο λιμάνι των Οινουσσών έχει να κάνει στην παρούσα φάση με το γεγονός ότι το έργο για την επισκευή της προβλήτας (εξωτερικά και εσωτερικά) προκηρύσσεται, πλην όμως ο χρόνος δεν φτάνει για να μπορέσει να παραδοθεί μέσα το καλοκαίρι, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιούμε τον Πειραιά.

Η συγκεκριμένη σύνδεση έχει διακοπεί από τις 3 Νοεμβρίου του 2021 και σήμερα στη λιμενική επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, το οποίο παρά το αίτημα του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, να προχωρήσει με κατεπείγουσα διαδικασία -δηλαδή με απευθείας ανάθεση- θα γίνει τελικά με διαγωνισμό με την προβλεπόμενη -όπως είπε ο ίδιος στο Ράδιο «Αλήθεια»- από το νόμο σύντμηση χρόνων σε κάποια στάδια, όπως π.χ. το χρονικό διάστημα των ενστάσεων.

Στόχος, είπε στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος, είναι να συμβασιοποιηθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρόνος που θα δοθεί στον ανάδοχο για την ολοκλήρωσή του είναι 9 εβδομάδες.

«Αν όλα πάνε καλά ο εργολάβος θα δουλεύει στο λιμάνι το καλοκαίρι», ανέφερε ο Γ. Δανιήλ και συμπλήρωσε ότι αν δεν παραδοθεί το έργο δεν θα μπορέσει να επανέλθει η σύνδεση με τον Πειραιά.

«Ήδη η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα. Φάνηκε το Πάσχα, που είχαμε λιγότερο κόσμο», είπε. Εννοείται ότι ο ίδιος γίνεται αποδέκτης αρκετών παραπόνων, αφού η ταλαιπωρία και το κόστος ενός ταξιδιού στις Οινούσσες, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, διευρύνεται.

«Κάναμε ότι ήταν δυνατό το προηγούμενο διάστημα για να τρέξουν οι διαδικασίες», είπε, λέγοντας ότι από την ολοκλήρωση και παράδοση της μελέτης -που έγινε στο τέλος Ιανουαρίου - ο φάκελος του έργου πήγαινε «πόρτα – πόρτα» μέχρι να λάβει το σύνολο των εγκρίσεων.

synedriasi_limenikis_epitropis_hioy

Σχετικά Άρθρα