«Κατ’ επιλογή»

Δευ, 01/03/2021 - 13:10

Σχετικά με τις 93 προσλήψεις που έγιναν πρόσφατα στο Δήμο Χίου και την γρήγορη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετική είναι η παρακάτων επιστολή ανθρώπων που δεν προσελήφθησαν:

«Κατ’ επιλογή». Αυτή ήταν η απάντηση που ελάβαμε από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, στην ερώτησή μας: Με ποια κριτήρια θα επιλεχθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα;

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ, υποστήριξε λεκτικά ότι η Υπηρεσία «βιάστηκε» να καλύψει τις 93 θέσεις μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, επικαλούμενος τη νομοθεσία λόγω του COVID-19.

Επίσης, ανέφερε ότι, οι εργαζόμενοι με το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα απολυθούν σε 10 με 15 ημέρες.

Πρακτικά (επίσημη καταγραφή γεγονότων) - θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η Δ/νση Καθαριότητας έκανε πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 με 4μηνη διάρκεια, Εργατών Καθαριότητας στις 18 Μαΐου 2020.

Πριν τη λήξη της σύμβασής τους (17 Σεπτεμβρίου 2020) κάποιοι εξ’ αυτών (με γνώριμη τακτική) παρέμειναν στις θέσεις εργασίας τους ΑΚΟΜΑ 4 μήνες, μέχρι και την 13η Ιανουαρίου 2021.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ.

Σήμερα 25 Φεβρουαρίου του 2021 (με την ίδια γνώριμη τακτική) ξαναπροσλήφθηκαν οι ίδιοι ακριβώς (με ονοματεπώνυμο) προστατευόμενοί τους. Αισθανόμαστε όλοι εμείς που δεν προσληφθήκαμε για εργασία «βαθιά θλίψη» που παραμένουμε ΑΝΕΡΓΟΙ (δηλαδή καθόλου χρήματα για την καθημερινή μας επιβίωση).

Διαβεβαιώνουμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ότι δε μας προσέλαβαν για εργασία μέχρι και σήμερα ποτέ με το κριτήριο «κατ’ επιλογή». Η πρόσληψή μας γινόταν πάντα με μακροχρόνια ανεργία, κοινωνικά κριτήρια, ικανότητα για εργασία, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Δεν αποδεχόμεθα ότι οι εργαζόμενοι από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απολύονται σε 10 με 15 ημέρες γιατί είναι ΨΕΥΔΕΣ επιχείρημα.

Προτρέπουμε την δημοτική αρχή του τόπου μας (στην επόμενη ανακοίνωση για πρόσληψη ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του Δήμου Χίου) να είναι η εξής:

Ζητούνται - Προσφερόμενοι - ΑΝΕΡΓΟΙ προς ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ (από αιρετούς της δημοτικής αρχής του ΤΟΠΟΥ μας) ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ…

Υποσημείωση: Στα ονόματα των προσληφθέντων «Κατ’ επιλογή» από το 2020 και σήμερα 2021 είναι και ΠΑΙΔΙΑ δημοτικών υπαλλήλων (μάλιστα σε ευνοούμενες θέσεις).

Σημείωση: Η ειλικρίνεια είναι το πρόσωπο της ψυχής, ενώ η υποκρισία η μάσκα της.

Πολιτικός είναι αυτός που νοιάζεται για το λαό του. Ενώ πολιτικάντης είναι αυτός που νοιάζεται για να μη χάσει τη θέση».

 

Οι αξιοπρεπείς άνεργοι…

 

Σχετικά Άρθρα