Καταφύγιο θα φτιάξουμε, αλλά πόσα αδέσποτα να χωρέσει;

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΦΗΣΑΝ 90 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Δευ, 04/03/2024 - 16:31

Μπορεί η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα σκυλιά να έχει δρομολογηθεί σε χώρο στον παλιό σκουπιδότοπο, όμως ειλικρινά, όποια υποδομή κι αν γίνει θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την αναισθησία των πολιτών που αναλαμβάνουν την ευθύνη ενός ζώου και στη συνέχεια, ή το εγκαταλείπουν ή το αφήνουν να γεννά "πετώντας" τα μικρά του;

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τις αρχές του χρόνου ο Δήμος Χίου έχει ενημερωθεί για 90 περιπτώσεις αδέσποτων σκυλιών, όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Χριστάκης, σημειώνοντας ότι η τελευταία περίπτωση με 7 νεογέννητα σκυλάκια ήταν στην Κλειδού (φωτογραφία κειμένου).

Ο αντιδήμαρχος καυτηρίασε αυτές τις συμπεριφορές, που όσο δεν αντιμετωπίζονται το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί.

"Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να στειρώσει το ζώο του είναι καλύτερο να μας ενημερώσει για να δούμε πώς θα βοηθήσουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το έργο του καταφυγίου ενημέρωσε ότι ένα λάθος που υπήρχε στη μελέτη για τα ηλεκτρομηχανολογικά αποκαταστάθηκε και σε τρεις μήνες αναμένεται να δημοπρατηθεί. Θα μπορεί να φιλοξενεί 40 σκυλιά, για προσωρινή παραμονή.

Σχετικά Άρθρα