Κατεβάζει... ρολά το Δημόσιο την Πέμπτη

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/10/2020 - 16:06

Κατεβάζει… ρολά το Δημόσιο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 24ωρη Απεργίας από την ΑΔΕΔΥ με βασικό ζητούμενο την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ενόψει και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Χίο, η κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε επικοινωνιακά σόου και αντί να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω προσλήψεων και προμήθειας αναλώσιμων υλικών, χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές κλινικές και τα μεγάλα κανάλια.

Την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χίου κατέθεσε στην συνέντευξη η Γραμματέας του ΣΕΣΝΟΧ, που συμμετέχει στην απεργία, Ολυμπία Κουβαρά, λέγοντας ότι για να καταλάβουμε την κατάσταση  πρέπει να σκεφτούμε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια στέλνει στο νοσοκομείο 9000 γάντια για ένα μήνα, όταν η ανάγκες μιας μόνο κλινικής είναι 1.000 γάντια την ημέρα!

Στην ανάγκη προσλήψεων και ενίσχυσης και στο χώρο της παιδείας αναφέρθηκε ο Κώστας Καρατζάς ενώ την σημασία των κινητοποιήσεων και της διεκδίκησης τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας καλώντας τους πολίτες την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 1030 το πρωί στην είσοδο της Απλωταριάς.

apergia_ston_dimosio_tomea_stis_15_oktovrioy

Σχετικά Άρθρα