''Κατευθυνθήτω''...με ''κατά Μάρκον'' αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 25/09/2020 - 06:15

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, τιμά αυτό το σαββατοκύριακο με συνέντευξή του, την εκπομπή "Κατευθυνθήτω" στην Αλήθεια ΤV με τον Γιάννη Χονδρέλλη.

Μιλά για τον Ευαγγελιστή και Απόστολο Μάρκο, που τον εμπνέει ιδιαίτερα μιας κι έχει και το όνομά του... και εις τον οποίον, είναι αφιερωμένο από την Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρών και Οινουσσών το έτος 2020 που διανύουμε.

Μιλά επίσης για τις Πνευματικές και Ιερατικές Διακονίες και Εκκλησιαστικές Ακολουθίες που συνδυάστηκαν και θα συνδυαστούν μέχρι το τέλος αυτού του έτους με τον εορτασμό αυτό, καθώς επίσης και για τις φετινές εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών, που αναφέρονται στο θεόπνευστο έργο του Αγίου Μάρκου και στο Ευαγγέλιό του, στο οποίο κατέγραψε στα Ελληνικά, τη Διδασκαλία αλλά κυρίως τα Θαύματα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καταδεικνύοντας τη Θεία Δύναμή Του.

Όλα αυτά ο Ευαγγελιστής και Απόστολος Μάρκος τα επισφράγισε και με το παράδειγμα της ζωής του, που θα μένει πάντα ζωντανό και αθάνατο στους αιώνες για να διδάσκει τις γενιές των ανθρώπων, τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος που αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνει ο Πανάγαθος Θεός. 

"Μάρκον αναλαβών άγε μετά σεαυτού, έστι γαρ μοι εύχρηστος εις διακονίαν", γράφει ο Απόστολος Παύλος στον Τιμόθεο από τη φυλακή του στη Ρώμη... δηλαδή "όταν θα έρχεσαι πάρε μαζί σου και φέρε και το Μάρκο γιατί μου είναι πολύ χρήσιμος για υπηρεσία".

Ο Ευαγγελιστής Μάρκος αποδείχθηκε ένας από τους τέσσερεις στύλους της Εκκλησίας του Χριστού και όσοι τον ζωγραφίζουν συνηθίζουν να βάζουν δίπλα του ένα λιοντάρι συμβολικά, συνδέοντάς το με τη Θεία Δύναμη του Χριστού και τα Θαύματά του...

Όλα αυτά καθώς επίσης και πολλά άλλα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολοκληρωμένα, στην εμπνευσμένη και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, στην εκπομπή "Κατευθυνθήτω" στην "ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV" με τον Γιάννη Χονδρέλλη, που προβάλλεται το Σάββατο 26/9 στις 5 & 9 μ.μ. και την Κυριακή 27/9 στις 3.00 το μεσημέρι. 

o_mitropolitis_hioy_mila_gia_ton_apostolo_kai_eyaggelisti_marko

Σχετικά Άρθρα